Pirmiausia architektai nuvyko apžiūrėti vietos, kur turėjo išdygti neįprastas medinukas. Atokioje miškingoje vietovėje tarp Čekijos Centrinės ir Pietų Bohemijos jų klientas praleido savo vaikystę, pastaruoju metu dažnai čia sugrįždavo.

„Stebuklingas laukų, miškų, pievų ir keistų riedulių kraštovaizdis mus sužavėjo. Nusprendėme imtis šio projekto“, - pasakojo architektai.

Nedidelis namelis, pavadintas „Miško prieglobsčiu“, buvo pastatytas naudojant tik vietinę medieną iš jau anksčiau nukirstų ar savininko žemėje esančių nuvirtusių medžių. Visus darbus atliko vietiniai dailidės ir statybininkai, metalines detales pagal architektų instrukcijas nukaldino vietos kalviai.

Periskopo formos namelyje įrengti du dideli langai, vienas šone, kitas pastato viršutiniame gale, kurie ne tik įleidžia į vidų natūralios šviesos, bet ir leidžia grožėtis dviejose pusėse esančiais skirtingais kraštovaizdžiais. Naktį langus uždengia didelės medinės langinės. Paprasta ir lengva struktūra neapkrauna miško erdvės, o namo galas yra pakeltas ir remiasi į didžiulį riedulį. 

Viduje vietos nedaug – vos vieno kambario plotas nesiekia ir 18 kv. metrų. Nors nedidelė, ši erdvė yra daugiafunkcinė: ant didelių laiptų galima sėdėti, miegoti, erdvėje po jais galima susidėti daiktus. Laiptai taip pat išsilanksto ir ant jų telpa dvigulė lova. Iš vietinių medžiagų pastatytas, mažo poveikio aplinkai namas buvo suręstas per keletą savaitgalių ir užbaigtas 2013 m. pavasarį. 

Parengta pagal inhabitat.com ir uhlikarchitekti.cz medžiagą.