Sulaužytas stuburas, pažeistos smegenys

Manoma, jog vieno Kipro viešbučio darbuotojai bandė atsikratyti benamio pudelio išmesdami jį į viešbučiui priklausančią specialią šiukšlių dėžę, kurios viduje esantis elektrinis mechanizmas suspaudžia atliekas, kad šios užimtų mažiau vietos. Suspaustą maždaug 7 mėn. amžiaus šunelį šiukšlių dėžėje rado poilsiautojai. Tuo metu jis dar buvo gyvas, tačiau patyręs itin rimtus sužalojimus. Viešbučio svečiai iškvietė veterinarą, tačiau šuo, pavadintas Biliu, po keleto dienų mirė. 

Nuo birželio pabaigos, kada Bilis buvo sužalotas, peticiją, kuria prašoma griežčiau Kipre bausti gyvūnų skriaudikus, jau pasirašė beveik 37 tūkst. žmonių. Kipre gyvenantys britai ir britų turistai taip pat kviečia boikotuoti viešbutį „Anastasia Beach Hotel“, kurio darbuotojai taip nežmoniškai ir atsikratė šuns.

„Kai atvykome į viešbutį, jis jau buvo komoje. Jau tada buvome priblokšti, bet dar sunkiau buvo patikėti tuo, jog jis buvo įkištas į šiukšliadėžę“, - sakė vienas iš Biliu besirūpinusių veterinarų Antonis Alkiviadesas. Pasak jo, šuniui buvo sulaužytas stuburas ir kiti kaulai, jis negalėjo kvėpuoti. Veterinarai vėliau išsiaiškino, jog Biliui taip pat buvo pažeistos smegenys. 


Prašo griežtesnių bausmių 

Šunelį veterinarijos klinikoje lankė grupės susirūpinusių vietinių ir turistų. „Jis atrodė baisiai. Jis buvo mažas, nuvargęs šunelis. Protu nesuvokiama, jog kas nors galėtų gyvą gyvūną įmesti į spaustuvą, koks žiaurumas“, - sakė britė Lynn Gandy. Pasak kitos moters, vietinių reakcija į Bilio mirtį buvo tokia smarki, jog ji bijanti riaušių. Praėjusį penktadienį vietiniai gyventojai ir turistai protestavo prie „Anastasijos“ viešbučio. Ant jų plakatų mirgėjo šūkiai „Nubauskite žmones, kurie žiauriai elgiasi su gyvūnais“ ir „Paremkite Bilio įstatymą ir nutraukite žiaurumus“ ir panašūs.

Iš Londono į Kiprą atostogauti atvykęs Rossas Breakwellas sakė, jog jam sunku patikėti, jog Europos Sąjungoje gali būti šalis, kuri taip atsainiai žiūri į tokį svarbų dalyką kaip gyvūnų teisės. „Aš šokiruotas ir pasibaisėjęs. Pagalvosiu dukart prieš vėl vykdamas į Kiprą ir jokiu būdu neapsistosiu „Tsokkos“ tinklo viešbutyje. Visi turistai turėtų boikotuoti šią kompaniją“, - kalbėjo vyriškis. „Anastasijos“ viešbutis priklauso „Tsokkos“ viešbučių tinklui, kuris yra didžiausias visame Kipre.
Citata
Viešbučio vadovas dviem darbuotojams iškart liepė nugabenti šunį į gyvūnų prieglaudą, kur jam būtų suteikta tinkama pagalba. Deja, šie darbuotojai instrukcijų nepaisė ir pasielgė žiauriai ir nederamai.

Veterinaras A. Alkiviadesas taip pat pasisakė už griežtesnius įstatymus šalyje. „Jungtinėje Karalystėje veikia Karališkoji gyvūnų globos draugija (angl. Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, RSPCA). Kipre nieko panašaus neturime. Mums reikia žmonių, kurie galėtų užtikrinti, jog laikomasi įstatymų ir už nusikaltimus prieš gyvūnus yra baudžiama“, - sakė A. Alkiviadesas. 

Apie incidentą pasisakė net ir Kipro prezidentas Nicosas Anastasiadesas. Jis pasmerkė Bilio mirtį ir pavadino įvykį „gėda mūsų visuomenei ir šaliai“.

„Tsokkos“ viešbučių tinklo atstovų teigimu, viešbučio vadovybė sulaukė svečių skundų apie aplink viešbutį šlitinėjantį sergantį benamį šuniuką. „Viešbučio vadovas dviem darbuotojams iškart liepė nugabenti šunį į gyvūnų prieglaudą, kur jam būtų suteikta tinkama pagalba. Deja, šie darbuotojai instrukcijų nepaisė ir pasielgė žiauriai ir nederamai. „Tsokkos“ smerkia tokį jų poelgį. Kai tik sužinojome apie įvykį, šunelis buvo perkeltas į veterinarijos kliniką“, - teigiama „Tsokkos“ išplatintame pranešime.