Architektų gatvės daugiabučio namo gyventojai kasmet galės pasigaminti apie 28 tūkstančius kilovatvalandžių elektros energijos, kurios užteks laiptinės, rūsio patalpoms apšviesti, taip pat papildomai nereikės mokėti už lifto sunaudojamą elektrą. Dėl to gyventojai sutaupys apie 17 tūkstančių litų per metus. Pagamintos elektros perteklių galima bus parduoti į bendrą elektros tinklą.

Architektų gatvės daugiabutis buvo ir vienas pirmųjų, kurie atliko daugiabučio renovaciją bei įsidiegė sistemą, sumažinusią gyvatuko cirkuliacijos mokestį. Daugiabutis bus pirmasis namas Vilniuje, kuris savo reikmėms naudos saulės energiją.

Saulės baterijos – įmonės „BOD Group“ dovana Vilniaus miestui, kurios vertė – apie 100 tūkstančių litų. Praėjusią savaitę gamyklą, kur gaminamos saulės baterijos, apžiūrėjo ir Aplinkos ir energetikos departamento specialistai.
Piešinys ant daugiabučio Architektų gatvėje

 Vilniaus miesto savivaldybės svetainėje vykstančioje iniciatyvoje „Dovana Vilniui“ galima susipažinti su siūlomais dovanų paketais, kurių vertė nuo 500 Lt iki 200 000 Lt. Dovanas gali įteikti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys.
Per metus įmonės Vilniui padovanojo dovanų už daugiau nei milijoną litų.