Pataisomis siūloma nustatyti, kad maksimalias metines šilumos suvartojimo normas daugiabučių namų butams ir kitoms patalpoms šildyti nustatytų Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, atsižvelgdama į Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijoje nustatytus energinio efektyvumo didinimo tikslus ir uždavinius. Šios normos būtų taikomos nustatant neefektyviai energiją vartojančius daugiabučius namus.

Taip pat siūloma nustatyti, kad savivaldybės vykdančioji institucija turi teisę įpareigoti daugiabučio namo, kuriame 20 proc. viršyta maksimali metinė šilumos suvartojimo norma, bendro naudojimo objekto valdytoją per 24 mėnesius parengti ir įgyvendinti energijos vartojimą mažinančias priemones, kurios leistų sumažinti šilumos suvartojimą ne mažiau kaip iki nustatytos šilumos suvartojimo normos.

Be to, už nustatytų reikalavimų nesilaikymą numatyta asmenų atsakomybė Statybos įstatymo ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tvarka.

Siūloma, kad maksimalios šilumos suvartojimo normos būtų nustatomos nuo 2015 m. sausio 1 d., o butų ir kitų patalpų savininkai būtų įpareigojami įgyventi šilumą taupančias priemones ne anksčiau kaip nuo 2016 m. sausio 1 d.

Šiomis nuostatomis siekiama užtikrinti butų ir kitų patalpų savininkų teisę susipažinti su pasikeitusiu reguliavimu ir įvertinti faktinį pastatų šilumos energijos suvartojimą.