Mėlynojo banginio palaikų likimą galima sekti specialioje svetainėje. Niufaundlende dirbantis žurnalistas Donas Bradshaw savo Twitterio paskyroje visą praėjusią savaitę dalinosi naujienomis apie „sprogstantį“ banginį ir nuotraukomis iš įvykio vietos.

Citata
Taip pat buvo pranešta, jog Karališkasis Ontarijo muziejus Toronte rūpinsis šio bei dar vieno mėlynojo banginio, išplauto į Rocky Harbour miestelio, taip pat Niufaundlende, krantus, palaikų išgabenimu.


Beje, socialiniuose tinkluose aktyviai diskutuojantys jūrų biologai pastebėję visuomenės susidomėjimą Niufaundlendo banginiu net sukūrė specialią svetainę šmaikščiu pavadinimu
(liet.
Ar banginis jau sprogo?
). Joje pateikiama visa naujausia informacija apie Trout River miestelio banginį bei panašius ankstesnius atvejus.


Žuvo 5 proc. populiacijos

Taip pat buvo pranešta, jog Karališkasis Ontarijo muziejus Toronte rūpinsis šio bei dar vieno mėlynojo banginio, išplauto į Rocky Harbour miestelio, taip pat Niufaundlende, krantus, palaikų išgabenimu. Muziejaus specialistai greitu laiku atvyks į vietą, kur bandys tinkamai paruošti banginių skeletus pervežimui, taip pat paims kelis didžiausių pasaulio gyvūnų audinių mėginius.

Nors šių mėlynųjų banginių mirtis yra didžiulė netektis – manoma, jog Niufaundlende į krantą išmesti gyvūnai sudarė apie 5 proc. visos šių itin retų ir nykstančių gyvūnų populiacijos. Tačiau tai  gera proga mokslinei bendruomenei iš arčiau susipažinti su šiais paslaptingais banginiais.

Kol kas neaišku, kiek laiko truks banginių palaikų šalinimo operacija – kai kurių mėlynųjų banginių ilgis yra sulig dviem autobusais. Miestelių, kur netrukus prasidės vasaros sezonas ir laukiama atvykstant turistų, gyventojai tikisi, jog yrantys palaikai bus pašalinti kuo greičiau. Bijomasi, jog tiek vaizdas, tiek kvapas išbaidys turistus.