Pirmą dieną keturkojai turėjo parodyti savo pėdsekystės ir vietovės apieškojimo įgūdžius. Šių rungčių metu šunys ieškojo miške pasislėpusių žmonių bei įvairių išmėtytų daiktų, kurie atstojo įkalčius. Jais realiose situacijose dažnai atsikrato pažeidėjai. 
Citata
Šios rungties metu dalyviai turėjo įveikti kemsynus, pelkes ir kitas natūralias kliūtis miške, kai specialiose zonose reikėjo pademonstuoti savo ir keturkojo įgūdžius.
Pėdsekystės ir vietovės apieškojimo rungtis laimėjo Lavoriškių užkardos pasienietis Osvaldas Bačiulis ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnas Ivanas Blinovas su vokiečių aviganiu Rolfu.
Lavoriškių užkardos pasienietis Osvaldas Bačiulis su augintine Kidi

Pirmą kartą surengta kliūčių ruožo rungtis

Antrą dieną Vilniaus rinktinės kinologai turėjo įveikti 3 kilometrų kliūčių ruožą, kurio metu buvo tikrinama tarnybinių šunų ištvermė, tikslumas ir paklusnumas. Vilniaus rinktinės kinologų varžybose tokia rungtis buvo rengiama pirmą kartą. Jos tikslas buvo kuo tikroviškiau atkurti tikras pažeidėjų persekiojimo situacijas.
Tarnybinių šunų varžybos

Šios rungties metu dalyviai turėjo įveikti kemsynus, pelkes ir kitas natūralias kliūtis miške, kai specialiose zonose reikėjo pademonstuoti savo ir keturkojo įgūdžius. Šunims teko ieškoti konteineryje pasislėpusio žmogaus, sulaikyti pažeidėją perplaukus upę, atnešti įvarius daiktus, nejudėti iš vietos, kol pasienietis bėgo šaudyti iš ginklo. Tuo pačiu ir kinologai turėjo savo augintinius šiek tiek panešėti.

Šioje rungtyje geriausiai pasirodė Dieveniškių užkardos pareigūnas Andrejus Gračiovas su vokiečių aviganiu Black Bandit.
Tarnybinių šunų varžybos - Dieveniškių užkardos pareigūnas Andrejus Gračiovas su vokiečių aviganiu Black Bandit

Iškovojo teisę dalyvauti Lietuvos tarnybinių šunų čempionate

Bendroje įskaitoje su 262 taškais trečią vietą užėmė Gintaro Žagunio užkardos pasienietis Tomas Bulika su vokiečių avigane Kora. Antra vieta atiteko Dieveniškių užkardos kinologui Andrejui Gračiovui ir Black Bandit, kurie surinko 284 taškus.

Ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio lipo O. Bačiulis su vokiečių avigane Kidi, surinkę 315 taškų. Visiems prizininkams ir jų keturkojams atiteko specialūs Vilniaus rinktinės ir rėmėjų prizai.
Būsimi Valstybės sienos apsaugos pareigūnai

O. Bačiulis ir Kidi įgijo teisę atstovauti Vilniaus rinktinę visos VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionate, kuris gegužės pabaigoje vyks Pagėgių rinktinėje.