Pagal tarptautinių organizacijų ataskaitas, daugiau kaip 2 milijardai pasaulio gyventojų savo mitybos racioną jau papildė vabzdžiais, praturtintais baltymų, vitamino B, cinko, kalcio, geležies ir naudingų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g žiogų, gaunama daugiau kaip 20 g baltymų, 35,5 mg kalcio ir 5 mg geležies.

Pirmieji vabzdžių skonį išbandė žurnalistai. Nors reikėjo pastangų įveikti save ir į burną įsidėti kirmėlę ar svirplį, skonis nustebina – pavyzdžiui, svirplio skonis primena moliūgų sėklas, džiovintos kirmėlės – miltinius patiekalus. Be to, galima įsigyti saldainių su... skruzdėlėmis ar skorpionu. Tokio saldainio kaina siekia 10 Lt.

Organizatoriai neslepia, kad visi vabzdžiai yra specialiai ekologiškai auginami (bendrovė užsiima kenkėjų naikinimu, tačiau patiekalus gamina ne iš gyventojų namuose aptiktų vabzdžių), o jų kaina - pakankamai nemaža.

„Gardumynais vaišinsime nemokamai. Londone šis projektas sulaukė didelio susidomėjimo daugeliui paliko neišdildomą įspūdį, tad nusprendėme paįvairinti ir lietuvių mitybos racioną“, - pasakoja bendrovės „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė.