Konferencijoje pranešimus skaitys šie pranešėjai:

Edgaras Čepulkovskis - projekto staktosvoras.lt įkūrėjas, pirmosios Lietuvoje internetinės nariuotakojų parduotuvės įkūrėjas, arachnologas mėgėjas. Tema – išskirtinės pasaulio vorų rūšys.
Edgaras ir jo parduotuvėje siūlomi vorai - Čilės rožė (viršuje) bei Žaliojo butelio mėlynasis paukštėda. Asmeninio archyvo ir Wikimedia Commons nuotr.

Jurgita Paurienė – straipsnių apie egzotinius gyvūnus autorė. Viena iš egzotomanų susitikimų bei asociacijos iniciatorių. Varliagyvių mėgėja. Tema - varliagyvių apsauga.

Mindaugas Maurukas – Klaipėdos universiteto Biologijos bakalauro studentas, edukacinio projekto „Nariuotakojai mokykloje“ bendraautorius, įmonės užsiimančios nariuotakojų importu bei eksportu Lietuvoje direktorius. Tema – egzotinių drugių auginimas ir priežiūra.

Dalia Bastytė - Lietuvos gamtos fondo gamtosaugos specialistė bei Herpetologų draugijos tarybos pirmininkė. Dirbo tarptautinėse kompanijose „Amphi Consult“ ir „FPP Consulting“ su varliagyvių apsauga. Šiuo metu vykdo Balinių vėžlių ir retųjų varliagyvių apsaugos projektą pietų Lietuvoje. Tema – Lietuvoje vykdomi gamtosauginiai projektai.

Dmitrij Bruss - „Akvazoo“ tinklo atstovas, akvariumistas bei akvaklubo valdybos narys. Terariumų ir akvariumų produkcijos žinovas Lietuvoje. Dažnas užsienio akvariumistikos bei terariumistikos parodų lankytojas. Tema – produkcija terariumams ir akvariumams, papildai.

Gustina Leiputė - Aplinkotyros klubo „Viola“ narė. Biologė, ekologijos magistrė. Vilniaus universiteto Studentų gamtininkų mokslinės draugijos narė ir prezidentė. Lietuvos orchidėjininkų draugijos (orchids.lt) narė. Straipsnių apie orchidėjas autorė. Jau kelerius metus yra viena iš parodos „Augalų labirintai“ viena iš dalyvių bei organizatorių. Tema – vabzdžiaėdžiai augalai.

Daumantas Liekis – gamtininkas, biologas, žurnalistas, žmogus – enciklopedija. Tyrinėja gyvybę urvuose, Černobylio katastrofos zonoje. Tema – biospeliologija.

Dainius Statkevičius – biologijos mokytojas, herpetologas – kolekcininkas. Vienos išskirtiniausios roplių kolekcijos Lietuvoje savininkas, dėl savo kolekcijos jau sulaukęs ir aplinkosaugininkų vizito. Tema – retieji Dainiaus augintiniai.
Biologijos mokytojo augintinės

Eduardas Sidikerskis – Akvariumistas profesionalas, veisia retas akvariumines žuvis, tiria ligas ir taiko tiek tradicinius tiek netradicinius gydymo metodus. Vienas iš akvariumininkų klubo narių. Tema – akvariumistika, netradiciniai akvariumo gyventojai.

Alma Pikūnienė – Lietuvos zoologijos sodo vyriausiogi herpetologė. Lietuvos herpetologų draugijos narė. Pastaruoju metu aktyviai dalyvauja Balinių vėžlių išsaugojimo projekte. Atsakinės į klausimus apie nelaisvėje laikomus roplius.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti ČIA.