Kinijos turtuoliai perka liūto kraujo turinčius šunis

Tikėtina, kad pagal šį sandorį sumokėta suma yra didžiausia, kada nors sumokėta už šunį.

Vienas nekilnojamojo turto vystytojas sumokėjo 12 mln. juanių (4,8 mln. litų) už vienerių metų auksaspalvį mastifą „prabangių naminių augintinių“ mugėje, vykusioje antradienį rytinėje Džedziango provincijoje, nurodė dienraštis „Qianjiang Evening News“.

„Jie turi liūtų kraujo ir yra aukščiausios klasės veisliniai mastifai“, – laikraštis citavo šunų veisėją Zhang Gengyuną. Pranešime nurodoma, kad kitas rusvo plauko mastifas buvo parduotas už 6 mln. juanių (2,4 mln. litų).
Citata
Daug sandorių su pasakiškomis kainomis tėra veisėjų pastangos vienas kitą išreklamuoti, o iš tikrųjų pinigai iš rankų į rankas nepereina.

Tibeto mastifai – stambūs ir kai kada nuožmaus būdo šunys, dėl tankių karčių ant sprando panašūs į liūtus – įgijo prabangos simbolio statusą tarp Kinijos turtuolių, o jų kainos šovė aukštyn tarsi raketa.

Auksaplaukis mastifas yra 80 centimetrų aukščio ir sveria 90 kilogramų, nurodė Zhang Gengyunas, pridūręs, kad jam buvo liūdna atsisveikinti su šiais augintiniais. Laikraščio pranešime parduotų šunų vardai nebuvo nurodyti.

„Grynakraujai Tibeto mastifai labai reti – kaip ir mūsų šalyje branginamos pandos – todėl jų kainos tokios didelės“, – aiškino veisėjas.

Kainos gali būti išpūstos

Vienas rusvo kailio mastifas 2011 metais buvo parduotas už 10 mln. juanių ir tuo metu buvo už didžiausią kainą kada nors nupirktas šuo.

Kaip pranešama, Džedziango parodoje 12 mln. paklojęs asmuo yra 56 metų nekilnojamojo turto magnatas iš Čingdao, kuris tikisi pats veisti šiuos šunis.

„Qianjiang Evening News“ citavo mastifų veisėjų draugijos tinklalapio savininką, kuris sakė, kad praeitais metais vienas šuo buvo parduotas už 27 mln. juanių per mugę Pekine.

Tačiau vienas šios rinkos žinovas, vardu Xu (Su) sakė laikraščiui, kad tokios didelės kainos gali būti neviešinamų susitarimų tarp veisėjų rezultatas, siekiant padidinti jų parduodamų šunų vertę.

„Daug sandorių su pasakiškomis kainomis tėra veisėjų pastangos vienas kitą išreklamuoti, o iš tikrųjų pinigai iš rankų į rankas nepereina“, – aiškino Xu.

Tibeto mastifų augintojai sako, kad šie augintiniai, kilę iš medžioklinių šunų, laikytų klajoklių genčių Centrinėje Azijoje ir Tibete, yra itin ištikimi ir ginantys savo šeimininkus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)