Jauniklius pasiimdavo į namus

Tigras Jonas (filme gavęs Džono Parkerio vardą) į Bowmanvillio zoologijos sodą, Ontarijo valstijoje, Kanadoje pateko būdamas vos kelių savaičių amžiaus. Dienos pabaigoje jį kartu su savimi į namus pasiimdavo prižiūrėtojai, kad galėtų tigro jauniklį maitinti pagal tvarkaraštį, 6-8 kartus per dieną. 

Vaizdo įrašuose, filmuotuose 2008 metais, bet paviešintuose tik dabar, Jonas kartu su namiškiais žiūri televizorių, yra auklėjamas, kokią vietą namų hierarchijoje užima bei susipažįsta su dulkių siurbliu. Vaizdelius nufilmavo dabar jau buvęs Bowmanvillio zoologijos sodo darbuotojas Kevinas Thatcheris kartu su savo broliu Jaysonu. Tigras Jonas tuo metu buvo septynių mėnesių amžiaus.

K. Thatcheris, paskelbdamas vaizdo įrašus savo „YouTube“ kanale, rašė, jog tam gavo leidimą  iš zoologijos sodo direktoriaus ir savininko. Visi vaizdeliai nufilmuoti vyriškiui dirbant Bowmanvillyje. Daugumoje jų užfiksuoti gyvūnų jaunikliai, kuriuos prižiūrėtojai pasiimdavo į namus po darbo, kad galėtų toliau jais rūpintis.

Filmo nebesulaukė

Dėl savo draugiško būdo ir nuolatinio kontakto su žmonėmis, tigras Jonas buvo atrinktas filmuotis 2012 metų Ango Lee filme „Pi gyvenimas“ (angl. „Life of Pi“). Filmas buvo sukurtas pagal kanadiečių autoriaus Yanno Martelio knygą tuo pačiu pavadinimu. „Pi gyvenimas“ buvo nominuotas 11-ai Oskarų, iš jų laimėjo keturis.
Citata
Kaskart kai filme matote neagresyvų tigrą ar tigrą šalia aktoriaus, tai mūsų Jonas.

Filme pasakojama nepaprasta istorija apie indą berniuką, kuris 227 dienas praleido atviroje jūroje dalindamasis gelbėjimo valtimi su bengališkuoju tigru.

„Kaskart kai filme matote neagresyvų tigrą ar tigrą šalia aktoriaus - tai mūsų Jonas“, - sakė Bowmanvillio zoologijos sodo savininkas Michaelis Hackenbergeris. 

Tigras Jonas „Pi gyvenime“ filmavosi 2011-ųjų žiemą. Deja, paties filmo premjeros jam sulaukti neteko. Kitą vasarą tigras tapo neramus ir liūdnas – veterinarai rado įgimtą vidaus organų defektą, kurio iki tol niekas nepastebėjo. Jonas nugaišo ant operacinio stalo.

„Tai buvo tikra tragedija. Jis buvo tiesiog nuostabus, nepakartojamas tigras“, - garsųjį gyvūną prisimena M. Hackenbergeris.