Per 70 mokyklų renka senas baterijas ir taupiąsias lemputes

Nuo rudens pabaigos daugiau nei 70 mokyklų dalyvauja Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) organizuojamoje aplinkosauginėje akcijoje „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”. Projektas skatina įvairių miestų mokyklas rinkti pavojingas atliekas – senas baterijas ir perdegusias dujošvytes lemputes bei atiduoti jas perdirbti. „Akcijos, kuri vyksta 3 etapais, tikslas – supažindinti moksleivius su elektronikos atliekų surinkimo problematika bei rūšiavimo svarba. Siekiame ugdyti sąmoningą, ekologiškai mąstantį ir atsakingą jaunimą, kuriam rūšiavimas taptų natūraliu įpročiu”, - teigia EPA vadovas Mantas Varaška.

Įvairiose ekologinėse programose dalyvaujančios Kauno Tado Ivanausko progimnazijos mokytojas Paulius Bugenis džiaugiasi, jog šis projektas stiprino mokyklos bendruomenę, kadangi į jį aktyviai įsitraukė ne tik moksleiviai, bet ir jų tėveliai bei mokytojai. „Pamokų metu daug aiškiname apie ekologijos svarbą, su ja susijusias problemas, tad ši akcija buvo puiki proga vaikams susidurti su atliekų rūšiavimu praktikoje ir patiems pamatyti, jog rūšiavimas yra būtinas norint gyventi sveikoje ir švarioje aplinkoje,“ – sakė EPA iniciatyvai pritariantis mokytojas P.Bugenis.


Moksleivius motyvuoja susitikimai su krepšininkais

Į savaitgalį vykusias krepšinio varžybas atvyko antrajame akcijos „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” etape daugiausiai perdegusių dujošvyčių lempučių surinkusios mokyklos iš Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Mažeikių bei Tauragės, Lazdijų ir Joniškio rajonų.
Mokytoja Rima
Žinoma, mokiniai siekė laimėti ir ypatingai džiaugiasi gavę galimybę pabendrauti ir nusifotografuoti su savo mylimais krepšininkais, kurie jaunimui yra sektinas pavyzdys.

Akcijoje aktyviai dalyvaujančios ir siekiančios nugalėti Mažeikių Gabijos gimnazijos mokytoja Rima Skrodenytė pastebėjo, jog susidomėjimas projektu „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” auga ir prie jo prisideda vis daugiau moksleivių, kurie nuolat aktyviai renka ir neša atliekas. Mokytoja Rima Skrodenytė: „Žinoma, mokiniai siekė laimėti ir ypatingai džiaugiasi gavę galimybę pabendrauti ir nusifotografuoti su savo mylimais krepšininkais, kurie jaunimui yra sektinas pavyzdys.“ Antrosios ir trečiosios vietų laimėtojai kiekviename etape yra apdovanojami Kauno „Žalgirio” ir „Lietuvos Ryto” žaidėjų parašais puošta atributika. 

Kovo mėn. startuoja III projekto etapas 

Kovo mėnesį mokyklų laukia ir trečiasis socialinės akcijos „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” etapas, kurio metu vėl bus renkamos baterijų atliekos. Gegužės mėnesį visos akcijos metu aktyviausiai pasirodžiusi mokykla bus apdovanota ypatingu prizu - pasirinktos krepšinio komandos narių apsilankymu nugalėtojų mokykloje. 


Akciją organizuoja ir vykdo: Elektronikos platintojų asociacija (EPA), krepšinio klubai Kauno „Žalgiris” ir BC „Lietuvos Rytas”, UAB „Žalvaris”, VšĮ „Ekošviesa”, UAB „Metrail“, AB „Danske Bank” bei Lietuvos žurnalistų sąjunga.