Juos vairavo du nagingi pamario vyrai – Nerijus Jankauskas ir Irmantas Ranga.

Ledas jau traška, Kuršių mariose properšos – kilometrinės, Žiema iš pamario pasitraukė pati, nelaukusi tradicinio persirengėlių šauksmo „Bėk iš kiemo!“

Bet argi tai priežastis neminėti tradicinių užkeikimų ir tradiciškai nepriskirsti blynų ir šiupinio, neužsigavėti, nepasilinksminti, nepašokti ir drauge nepasibūti?

Į Ventės ragą šeštadienį suėjo ir suvažiavo keli šimtai žmonių. Ne tik iš vietinės Šturmų-Ventės kaimo(Šilutės r.) bendruomenės, bet ir iš Klaipėdos, Kretingos rajonų, Šilutės, Kintų, Šyšos kaimo,Rusnės.

Renginio organizatorė, Šturmų-Ventės kaimo bendruomenės pirmininkė Antanina Adomaitytė ir šventės vedantysis Remigijus Rimkus, „Karčemėlės“ muzikantai pasistengė, kad sambūris būtų linksmas ir energingas. Lašininio ir Kanapinio vaidmenis su įkvėpimu atliko Arvydas Urbikas ir Aivaras Graužinis.

Jumoristinio 'bulviakasio“ varžytuvės (iš grūdų iškapstyti bulvytes), Senio besmegenio kūrimas iš tualetinio popieriaus, vikrumo varžybos einant lenta ir kiti žaidimai įtraukė suaugusius ir vaikus. Laimėtojams ir įspūdingiausių kaukių autoriams išdalinti rūkyti karšiai, pavadinti „Marių blynais“.

Nuo 2008-ųjų ant Kuršių marių ledo Ventės rage vietos gyventojų iniciatyva kasmet rengiamos Užgavėnės šiemet pirmą kartą šurmuliavo asfaltuotoje automobilių aikštėje, o ne marių priekrantėje.

Nes ji pavasariškai pažliugusi, o šilti orai tęsiasi jau dvi savaites. Ir šiandien ant susirinkusiųjų galvų smulkus lietutis dulksną pabėrė, bet laužo, kuriame sudeginta Morė, neužgesino. Žinoma, ledonešį mariose dar sprindžiu kitu priartino.

O Šilutės miestas Užgavėnes minės po trijų parų, antradienį, ir šiemet degins ne tradicinę vieną, o keliasdešim Morių. Nes etnokultūrinę tradiciją šilutiškiai nusprendė pagal savo vaizduotę ir kūrybinius užmojus modifikuoti.
Citata
Nuo 2008-ųjų ant Kuršių marių ledo Ventės rage vietos gyventojų iniciatyva kasmet rengiamos Užgavėnės šiemet pirmą kartą šurmuliavo asfaltuotoje automobilių aikštėje, o ne marių priekrantėje, es ji pavasariškai pažliugusi.

Morių gamybai prieš mėnesį Šilutės muziejaus darbuotojai pakvietė visus krašto gyventojus, ir jie jų jau sumeistravo ir sunešė daugiau kaip penkiasdešimt.

Iki kovo 4-osios šių Morių ekspoziciją po atviru dangumi galima visiems apžiūrėti prie buvusios dvarvietės Šilutėje, centrinės Lietuvininkų gatvės pradžioje.

Antradienį bus surengtas improvizuotas šių spalvingųjų iškamšų paradas iki parko tvenkinio, po to – visos sudegintos.