Pasak „Years of Living Dangerously“ (angl. „Gyvenimas pavojaus metais“) kūrėjų, svarbiausia yra suprasti, ką iš tikrųjų reiškia klimato kaita.

„Tai istorija apie mane, jus, apie mus visus. Tai pati svarbiausia šių laikų istorija ir dabar yra pats laikas ją papasakoti,“ – kalbėjo vykdantysis serialo prodiuseris Jamesas Cameronas.

Kaip rašoma serialo svetainėje, jame bus pasakojama apie su klimato kaita susijusių stichinių nelaimių pasekmes ir kaip asmenys, bendruomenės, organizacijos ir vyriausybės bando surasti būdų su jomis tvarkytis. Pasak „Years of Living Dangerously“ kūrėjų, klimato kaita – tai pati didžiausia iš grėsmių, su kuriomis pasauliui yra tekę susidurti.

Ar tikėtumėte 99 gydytojais iš 100?

Dar 2012-aisiais pirmą kartą pristatydamas serialą J. Cameronas sakė, jog žiūrovams tikrai nebus nuobodu: „Tai bus tiriamoji žurnalistika. Žmonės nuolat trokšta tiesos. Mes jiems tai ir suteiksime.“

Seriale istorijas iš įvairių pasaulio kampelių pasakos patyrę žurnalistai Thomasas Friedmanas, Chrisas Hayesas ir Lesley Stahl bei Holivudo žvaigždžių desantas: Mattas Damonas, Harrisonas Fordas, Jessica Alba, Ianas Somerhalderis, Arnoldas Schwarzeneggeris ir kiti.

„99 mokslininkai iš 100 teigia, jog klimato kaita iš tiesų vyksta, o ateityje bus tik blogiau. Jeigu jūs sirgtumėte ir 99 iš 100 gydytojų sakytų, jog jums reikalinga operacija, ar ieškotumėte dar vienos nuomonės?“ – serialo anonse klausia J. Cameronas.

„Žmonės mano, kad visa tai tik apie tirpstančius ledynus ir baltuosius lokius. Bet taip manyti – didelė klaida. Klimato kaita yra 100 proc. žmonių istorija. Mūsų serialas – tai istorijos apie žmones, kurių gyvenimai buvo pakeisti klimato kaitos.“

8 dalių dokumentinio serialo „Years of Living Dangerously“ premjera JAV „Showtime“ televizijos eteryje numatyta balandžio mėnesį.

Serialo anonsą galite pažiūrėti apačioje:

Parengta pagal huffingtonpost.com ir variety.com informaciją