Tai paskutinės varžybos prieš lapkričio 8-10 dienomis Italijoje vyksiantį Pasaulio šunų kinkinių sporto čempionatą.

Jadagoniuose, šalia Pagonijos uolos, vyksiantis čempionatas kartu yra ir „Baltijos taurės 2013“ varžybų finalinis etapas, todėl lapkričio 3 dieną bus apdovanoti ne tik šių varžybų, bet ir viso sezono Baltijos regiono geriausieji.
Diana su augintiniu

Tarptautinė šunų kinkinių sporto federacija (IFSS) šias varžybas pirmą kartą Lietuvos istorijoje sutapatino su Pasaulio taurės etapu. Lietuvos šunų kinkinių sporto federacijos entuziastams tai didelis jų darbo įvertinimas.

Žiūrovai, be įprastų akiai šiaurinių veislių šunų, galės susipažinti su greičiausiais, specialiai kinkinių sportui veisiamais šunimis – Aliaskos haskiais, Norvegų metisais, greisteriais, eurodogais.

Abi dienas, po pagrindinių startų, vyks vaikų mažojo kroso su šunimis varžybėlės, kuriose galės dalyvauti ir žiūrovai. Šunis vaikams paskolins sportininkai.

Lapkričio 3 dieną, po pagrindinių rungčių, varžybų organizatoriai - klubas „Fluidus“ ir Lietuvos šunų kinkinių sporto federacija vaikų varžybėlėse dalyvauti pakvies ir Pagynės vaikų namų, Kauno Jono Laužiko specialiosios mokyklos bei Vilijampolės socialinės globos namų auklėtinius.

Šventė nemokama, veiks lauko kavinė.
Viktorija Tomaševičienė su augintiniu

Atviro Lietuvos šunų kinkinių sporto čempionato pagrindinis partneris yra Kauno rajono savivaldybė, renginio globėjas - meras Valerijus Makūnas.