Lėšos bus skirtos ruoniams ir edukacinėms programoms

Pasak O.Žalienės, kiekvieną pavasarį muziejaus darbuotojai priglobia ir slaugo jūros pakrantėje rastus nusilpusius ruoniukus, kuriems muziejus tampa antraisiais namais. Rasti ruoniai dažnai būna leisgyviai, o muziejuje pamestinukai būna išslaugomi ir tuomet, pagiję ir sustiprėję, vėl paleidžiami į Baltijos jūrą.

Siekdama atkreipti dėmesį į nykstančias gyvūnų rūšis ir gamtos išsaugojimą, kompanija „Samsung Electronics Baltics“ įgyvendina iniciatyvą, kurios metu bus renkama parama Lietuvos jūrų muziejui. 2 procentai nuo parduotų aukščiausios raiškos šio gamintojo televizorių bus skirti Lietuvos jūrų muziejaus rekonstravimo darbams.

„Esame pasaulinė įmonė, remianti vietos bendruomenes. Šia iniciatyva norime atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį į gamtos išsaugojimą, supažindinti su nykstančiomis gyvūnų rūšimis. „Samsung“ remiasi nuostata, kad technologijų esmė yra ne produktai, o tai, kaip jie gali pagerinti gyvenimą. Įsigydamas „Samsung UHD“ televizorius, pirkėjas pagerins ne tik savo, bet ir jūrų muziejuje gyvenančių gyvūnų sąlygas,“ – sakė „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, „Samsung“ iniciatyvos metu surinktos lėšos bus skirtos ruonių gyvenimo sąlygų gerinimui ir medicininei priežiūrai bei edukacinių programų, skatinančių domėjimąsi gamta ir jos išsaugojimu, įgyvendinimui.

„Muziejuje atliekama rekonstrukcija reikalauja didelių investicijų, todėl ši parama yra labai svarbi. Atlikus rekonstrukciją, bus užtikrintos geresnės gyvūnų laikymo sąlygos, o muziejus taps patrauklesnis lankytojams“, – teigė O.Žalienė.

Į laisvę paleidžiami ruoniai

Susipažinti ir daugiau sužinoti apie įvairias pasaulyje nykstančias gyvūnų rūšis bus galima specialiuose „Samsung UHD“ stenduose, įrengtuose didžiųjų miestų prekybos centruose. „Ultra HD“ kokybe vaizdą atkuriančių, stenduose įrengtų išmaniųjų televizorių ekrane reginiai atrodo ypač tikroviški.

Nykstančių rūšių gyvenimą transliuos didžiuliuose ekranuose

„Samsung UHD“ televizoriuje yra įdiegta vaizdo apdorojimo technologija, dėl kurios kadrai keičiasi itin tolygiai, todėl vaizdas ekrane yra maksimaliai kontrastingas, spalvingas, aiškus. Gaunamas reginys yra 4 kartus aiškesnis nei „Full HD“ raiškos televizoriuose – sodresnė juoda, „švaresnė“ balta spalvos, aiškiau, tiksliau atkuriamos detalės.

Specialiuose šio gamintojo įrengtuose stenduose bus galima pamatyti ir pasidomėti tokiais gyvūnais kaip kalnų gorilos, Afrikos miškiniai drambliai, raudonosios pandos, Rotšildo žirafos, baltieji raganosiai ir kt. Stendai bus eksponuojami „Ozo“, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Akropolio“ prekybos centruose spalio ir lapkričio mėnesiais. „Samsung“ paramos iniciatyva, skirta atkreipti dėmesį į gamtos išsaugojimą, organizuojama visose Baltijos šalyse.