Tad kokia vis dėlto buvo šio stirniuko istorija?

Gavęs apdovanojimą, p. Jarmalavičius sutiko atskleisti nuotraukos gimimo aplinkybes. Pasak autoriaus, šį stirniuką rado vieno Želvos girininkijos teritorijoje esančio vienkiemio gyventojai.

„Man paskambino vėlyvą pavasarį, sako, radom leisgyvį stirniuką prie namų, nežinome, ką daryti. Nuvykau pas juos, apžiūrėjau gyvūną. Tai buvo kažkur mėnesio jauniklis. Motina, greičiausiai, pasibaidė ir jį paliko. Atrodė išties apgailėtinai – visiškai išsekęs, seniai negavęs pieno. Patariau žmonėms, ką daryti, kiek kartų per dieną maitinti, kaip rūpintis. Ir nuolat atvykdavau stirniuko aplankyti.

Rudeniui įpusėjus jis ženkliai sustiprėjo. Nuolat išeidavo pasiganyti į mišką. Tuomet ir padariau nuotrauką. Atminimui. O po žiemos jam išdygo ragai ir prieš rują, artėjant vasarai, jis vis dažniau išeidavo iš sodybos, kol galiausiai nebegrįžo. Tikiuosi, jis tebelaksto Lietuvos giriose. Juk gelbėti žvėrių gyvybes – tai kiekvieno žmogaus, ir juolab miškininko pareiga,“ – su didele meile kalbėjo Ukmergės miškų urėdijoje Želvos girininkijoje dirbantis vyras.

Visas 30 geriausių miškininkų kūrybos konkurso „Miškininkas“ nuotraukų galite pamatyti ČIA.

Miškininkų kūrybos konkursą „Miškininkas“ organizavo Generalinė miškų urėdija kartu su Lietuvos respublikos aplinkos ministerija. Konkurso metu fotografuojantys, rašantys, tapantys ir medžio drožyba užsiimantys miškų puoselėtojai buvo pakviesti talpinti savo darbus (ar jų nuotraukas) tinklapyje www.valstybiniaimiskai.lt.

Iš viso konkurse sudalyvavo daugiau nei 90 šalies urėdijų darbuotojų, kurie pateikė daugiau nei 300 kūrybos darbų.