Pasak jo, sieros dioksido kiekis ore sumažėjo 69 procentais palyginti su 2008 metais, o suodžių išmetalų - 23 procentais. Pagerinti situaciją padėjo tai, kad miesto administracijai pavyko įtikinti komunalines tarnybas naudoti šildymui „švaresnių“ rūšių kurą.

M. Bloombergas taip pat pažymėjo, jog oro kokybės gerėjimas Niujorke leidžia sumažinti plaučių bei širdies ir kraujagyslių susirgimų pavojų ir išgelbėti „apie 800 gyvybių per metus“.

Meras jau daug metų kovoja už sveiką gyvenseną ir ekologiją. 2011 metais jis uždraudė rūkyti visose viešose vietose - ne tik kavinėse ir restoranuose, bet ir miesto parkuose bei paplūdimiuose. Be to, M. Bloombergas įpareigojo restoranų savininkus valgiaraščiuose nurodyti kalorijų kiekį patiekaluose ir uždraudė jiems naudoti sočiuosius riebalus maistui gaminti.

Viena pastarųjų mero iniciatyvų buvo draudimas pardavinėti gazuotus gėrimus dideliuose buteliuose. Bet Niujorko valstijos Aukščiausiasis teismas pripažino tokį draudimą neteisėtu, ir jis neįsigaliojo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją