Sprendimas konfiskuoti gyvūnus buvo priimtas po pakartotino patikrinimo, kurio metu buvo nustatyta, kad moteriškė nenutraukė savo veiklos, kuria užsiimti jai buvo uždrausta po pirmojo patikrinimo šių metų liepos pabaigoje.

Ji ir toliau surinkinėjo benamius gyvūnus, juos patalpindavo savo ankštoje gyvenamoje patalpoje ar pririšdavo namo sklypo teritorijoje, netinkamai jais rūpinosi, negydė sergančių gyvūnų, nevakcinavo jų nuo pasiutligės, nepakankamai šėrė.

Liepos mėnesį gavus pranešimą apie gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus, buvo patikrinta šios Vilniaus gyventojos gyvūnų augintinių laikymo vieta. Pranešime buvo paminėti faktai, kad moteris renka kačių ir šunų jauniklius bei nelegaliai jais prekiauja. Atlikus tyrimą, pranešime nurodyta informacija pasitvirtino dalinai, nes prekybos gyvūnais faktas nebuvo nustatytas. Patikrinimo metu moteris turėjo priglaudusi keturis kačiukus ir tris šuniukus iki 2 mėn. amžiaus.

Visi augintiniai ligoti

Už netinkamą gyvūnų laikymą ir kitus gyvūnų gerovės ir sveikatos reikalavimų pažeidimus, vilnietė nubausta pinigine bauda ir įpareigota nebepriglausti naujų gyvūnų. Antrojo patikrinimo metu rasti gyvūnai (22 katės ir 4 šunys) iš gyventojos atimti ir perduoti sanitarinei beglobių gyvūnų tarnybai „Grinda“.
Iš vilnietės preybininkės konfiskuoti gyvūnai
„Tenka pripažinti, kad tokio netinkamo elgesio su gyvūnais atvejų vis rečiau pasitaiko mūsų visuomenėje. Džiugina faktas, kad patys gyventojai tampa labiau pilietiški ir praneša apie netinkamą elgesį su augintiniais. Šis atvejis išaiškintas prieš minint Pasaulinę gyvūnijos dieną, kuria visos pasaulio valstybės ragina gyventojus nebūti abejingais ir skirti kuo daugiau meilės ir šilumos savo augintiniams. Norisi tikėti, kad jautrių ir norinčių padėti gyvūnams gretos mūsų šalyje kasmet augs“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.
Citata
Kiekvienas asmuo, kurio žinioje yra gyvūnas, tinkamai juo nesirūpinantis, gali būti baudžiamas administracine tvarka arba patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Tuo metu Gyvūnų globos draugijos tinklalapyje rašoma, jog Visi gyvūnai išsekę, neprižiūrėti, aptękę parazitais ir ligoti. Per pirmąją naktį sanitarinėje tarnyboje trys kačiukai nugaišo, tikėtina, kad toks pat likimas laukia ir daugiau konfiskuotų gyvūnų, kurių sveikatos būklė yra prasta.

Nors Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinė tarnyba jai perduotų gyvūnų neutilizuoja, tačiau į tarnybą patekusiems beglobiams gyvūnams suteikia tik būtinas veterinarijos paslaugas. Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus atstovai nuogąstauja, kad sanitarinės tarnybos pagalbos ir gyvūnus globojančių savanorių pastangų gali nepakakti ir visas šis didelis būrys mažylių pamažu išmirs.

Gyvūnais prekiauja jau daug metų

Moteris, iš kurios konfiskuotas būrys keturkojų kartu su dar kelias „biznieriais" jau daug metų Kalvarijų turguje prekiauja gyvūnais - mažais kačiukais ir šuniukais. Gyvūnų tiekimas šiai „verslininkei" nėra problema: savo prekes ji gauna dovanų iš žmonių, kurie nežino, kas ji tokia ir ką su gyvūnais daro.

Blogiausiai tai, kad „gyvąsias prekes" moteriai tiekė savo augintinių nesterilizavę gyventojai, kurie  priveistų mažylių nesugeba išdovanoti, nenori „terliotis" ir tiesiog neša į turgų „atiduoti į geras rankas".
Iš vilnietės preybininkės konfiskuoti gyvūnai

Pasak LGGD vadovės Danutės Navickienės, ši veikla, gyvūnų kankinimas ir „nelegali prekyba" klęsti seniai. Per tą laiką jokie pareigūnai, valstybės ar savivaldybės institucijos šios moters veikla nesidomėjo ir nesiėmė jokių priemonių, kad gyvūnų kankinimas būtų baigtas. Šį kartą, gyvūnų globėjams atkreipus valdžios institucijų dėmesį, G.C. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir skirta bauda. Tačiau gyvūnų globėjai nuogąstauja, kad situacija nuo to nepagerės. Priešingai, šis „verslas" gali tik suintensyvėti - juk reikia pinigų baudai sumokėti.

Savanoriai sieks baudžiamosios atsakomybės šeimininkei

Šis atvejis, kai iš vieno asmens už žiaurų elgesį konfiskuojama didelė grupė gyvūnų, yra vienas sunkesnių šiais metais. Benamius gyvūnus globojantis Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius ( kitaip žinomas kaip „Gyvybės vagonėliai") prašo visuomenės nebūti abejingiems ir netoleruoti gyvūnų kankinimo bei pavienių asmenų pelnymosi iš gyvūnų kančių.

Kiekvienas asmuo, kurio žinioje yra gyvūnas, tinkamai juo nesirūpinantis, gali būti baudžiamas administracine tvarka arba patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.
Iš vilnietės preybininkės konfiskuoti gyvūnai

Benamių gyvūnų gerove besirūpinantis Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius nenuleidžia rankų: bendromis savanorių ir kitų geros valios žmonių pastangomis bus stengiamasi ne tik padėti kankintiems gyvūnams, juos išgydyti bei surasti naujus namus, bet ir pasiekti, kad G.C. veiksmus įvertintų ikiteisminio tyrimo institucijos ir patrauktų ją baudžiamojon atsakomybėn už itin žiaurų elgesį su gyvūnais, kurie dėl to žuvo ar buvo suluošinti.

Visi mažyliai šiuo metu gydomi veterinarijos klinikoje. Kai kurių būklė itin sunki.

Daugiau informacijos apie gyvūnų būklę galite rasti ČIA.