Portale DELFI pasirodžius pasirodymo nuotraukoms, straipsniu aktyviai pradėjo dalintis gyvūnų teisių aktyvistai.

„Supuvęs Lietuvos „elitas“ net spirgėjo iš džiaugsmo gavęs progą nemokamai pavalgyti ir į kankinamą mešką pažiūrėti“, - piktinosi jie.

Dalis žmonių nutarė savo nepritarimą išreikšti viešai ir pasmerkė meškos pasirodymą „Comfort Hotel“ viešbučio puslapyje socialiniame tinkle.

Viešbučio vadovė: norėjome parodyti, kad laukiami visi gyvūnai, net meškos

Viešbučio vadovė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė teigia, jog pasirodymo tikslas buvo pademonstruoti, jog į viešbutį „priimamos net meškos“.

„Mes patys auginame triušę ir renkame lėšas įvairioms gyvūnų globos organizacijoms paremti. Idėja buvo parodyti, kad mūsų viešbutyje būna visokių svečių – juk mes leidžiame atsivesti šunis, kates, kokius tik nori augintinius, juos laikyti kambariuose. Jei svečias ateina į restoraną, turime dubenėlius šunims. Taigi sugalvojome parodyti, kad tarp mūsų svečių leidžiamos net meškutės. Specialiai domėjomės šiomis meškutėmis – jos puikiai auga 600 arų teritorijoje, yra gerai  maitinamos. Tie šeimininkai myli meškutes ir tikrai jas labai gerai prižiūri. Tikrai jų niekas nemuša ir nekankina. Taip, gal kažkam baisiai pasirodė tas užrištas snukutis, bet juk ir šuniukams uždedam antsnukius, kai vedam pavedžioti į lauką“, - kalbėjo moteris.
Agnė Zobovienė
Mūsų meška – suaugusi, didžioji – ir į vestuves važiuodavo. Dabar tie meškiukai, mažiukai. Gal ne taip jau mes tas meškas kankinam, jei jos atsiveda mažylius?

Ji pabrėžė, jog viešbutis pasisako griežtai prieš gyvūnų kankinimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais.
Paklausta, ar laukinio gyvūno nebaido toks didelis žmonių kiekis ir tai, jog jie stovi taip arti, R. Pulkauninkaitė-Macikė tvirtino, jog pasirodymas kaip tik surengtas daugiau erdvės turinčioje patalpoje. 

„Žmonės nestovėjo taip arti. Kaip suprantu, čia tikrai ne pirmas jų („VIP cirko“, - red. past.) pasirodymas. Normalu, kad joms už numerį duoda skanėstą. Ir tikrai nepuola to skanėsto, jos gi neišbadėjusios. Net sakyčiau, kad ne jos baiminosi žmonių, o žmonės gal labiau jų bijojo“, - svarstė viešbučio vadovė ir pabrėžė, kad dauguma vakarėlio dalyvių ir skaičiusiųjų apie šventę šį pasirodymą priėmė pozityviai.

„Mes gerbiame kitų žmonių nuomonę. Beje, mūsų pirmame aukšte jau gerą pusmetį stovi tokios aukų dėžutės, šią akciją mes pavadinome „Paaukok vienišam draugui“. Dėžutės išpieštos, paukščiukais, kačiukais. Idėja buvo, surinkus apvalesnę sumą paaukoti ją vietoms, kur beglobiai gyvūnai laikomi. Nupirksime ar maisto, ar ko dar jiems reiktų. Taigi tai darome, tiesiog laukiame, kol dėžutė bus pilnesnė, kol bus apvalesnė suma“, - aiškino R. Pulkauninkaitė-Macikė.

A. Zobovienė: jos yra užaugę ten, kur daug žmonių, šviesos ir muzikos

Viena iš „VIP cirko“ vadovų, Agnė Zobovienė buvo įsitikinusi, jog pasirodymu pasipiktino daugiausia 10 žmonių.

„Čia sureaguota į kelių žmonių pasisakymus. Visiems geras nebūsi. Pirmas dalykas – mes savo gyvūnus mylim. Antras dalykas – jie yra auginami ir pratinami prie žmonių masės. Paleisti į laisvę - va čia tai jiems būtų kančia. Jie yra užaugę tokioje aplinkoje, kur daug žmonių, šviesos ir muzika, plojimai. Jiems tai yra natūrali jų aplinka. Jie ne iš miško atvežti į tą viešbutį. Kaip sakoma- „nesu doleris, kad visiems patikčiau“. Taip ir mes – ne doleriai“, - kalbėjo A. Zobovienė.

Moteris kalbėjo, jog blogą elgesį su gyvūnais supranta kaip nepakankamą jų šėrimą, mušimą, o ne laikymą nelaisvėje.
"Comfort Hotel" viešbučio gimtadienis

„Mes savo gyvūnų neskriaudžiam, tiesiog savo hobi – laukinių gyvūnų auginimą, panaudojame savo darbe. Mūsų meška – suaugusi, didžioji – ir į vestuves važiuodavo. Dabar tie meškiukai, mažiukai. Gal ne taip jau mes tas meškas kankinam, jei jos atsiveda mažylius? Jie yra gimę Lietuvoje, pas mūsų meškas. Ir jos gyvena 600 arų voljere. Ar tai labai blogai?“, - kalbėjo „VIP cirko“ dresuotoja.

Ji pabrėžė, jog antsnukis žvėriui uždedamas tik pasirodymo metu dėl kai kurių neprognozuojamų žiūrovų. Kartais vakarėlio dalyviai nusprendžia pribėgti ir gyvūną paglostyti.
Rūta Pulkauninkaitė-Macikė
Mes patys auginame triušę ir renkame lėšas įvairioms gyvūnų globos organizacijoms paremti. Idėja buvo parodyti, kad mūsų viešbutyje būna visokių svečių – juk mes leidžiame atsivesti šunis, kates, kokius tik nori augintinius, juos laikyti kambariuose.

„Jos tikrai negyvena su antsnukiais visą dieną. Meška yra labai protingas gyvūnas – ji tikrai sugalvotų kaip tą antsnukį nusiimti. Ir šunį į gatvę mes privalome vesti su antsnukiu – į viešą erdvę. Tad manau, kad mešką vedant prie žmonių tuo labiau reikia jai uždėti apynasrį ir pavadėlį“, - kalbėjo A. Zobovienė.

Šiuo metu „VIP cirkas“ gastroliuoja Vilniuje.

Mano, jog žmonėms labiau patinka cirkai su gyvūnais

„Tiek žiniasklaida, tiek žmonės nori matyti vien bloga. Kiek kartų yra pateiktos ir voljerų nuotraukos – ir tiem gyvūnų globėjam, ir žiniasklaidai. To nemato. Tikrai nesiruošiam teisintis. Mūsų meškos atrodo gražios, jų kailis blizga, yra storos. Tikrai nesiruošiam kai einame pasivaikščioti imti fotoaparato, kad parodytume, kaip mes su jomis žaidžiam ir taip toliau. Mūsų laisvalaikis ir mūsų asmeninis gyvenimas – užtenka, mes jį priviešinome pakankamai Lietuvoje. Už tai gavome tik skausmą, nuoskaudas, buvo eskaluojami per visur. Leidimą dirbti su laukiniais žvėrimis mes turim, taip kad nieko nelegalaus nedarom,“ - pabrėžė A. Zobovienė.
Aušrinė Skirmantė
Gal dabar jie orientuojasi į privačius vakarėlius, kad per daug nesiviešintų? Na, jei žmonės nori tokių pramogų – liūdna. Reikėtų šviesti visuomenę, kad čia nėra nieko linksmo.

Anksčiau jie su vyru M. Zobovu turėjo „Ąžuolyno meškučių“ cirką, šeimos santykiai dažnai minėti spaudoje, iš Zobovų buvo konfiskuota šimpanzė Regina.

Dabar „VIP cirke“ šeima dirba su pitonais, meškomis, šunimis, balandžiais.

„Pastatykite vienas prie kito du cirkus – pavyzdžiui, „Du Soleil“ ir cirką su gyvūnais. Į kurį eis žmonės? Į tą, kuriame yra gyvūnų, - užtikrintai kalbėjo A. Zobovienė. - Beje, „Du Soleil“ ką tik nusipirko arklius. Jie suprato, kad cirkas ir yra gyvūnai. Skirtumas tik, ar mes juos gerbiam ir dirbam kaip su kolegomis, ar ne.“

Gyvūnų teisių aktyvistė: anksčiau neįgalūs žmonės būdavo cirko objektas...

Tuo metu iniciatyvinės grupės „Gerbk gyvūnų teises“ atstovė Aušrinė Skirmantė jau yra suorganizavusi ne vieną renginį, raginantį žmones nelankyti cirkų su gyvūnais.
Mergina taip pat pastebėjo publikaciją apie pasirodymą „Comfort Hotel“ viešbutyje.

„Neigiamai vertinu tą įvykį. Elito vakarėlis...Ar gyvūnų kančia kažkam yra pramoga? Tai pasišaipymas. Mano ir visos mano organizacijos nuomone, cirkas su gyvūnais apskritai turėtų būti uždraustas. Anksčiau juk visokie neįgalūs žmonės būdavo cirko objektas, pramogos objektas. Dabar dar liko gyvūnai. Įsivaizduokite – mešką išmokyti važiuoti su dviračiu. Tai juk yra kažkokio smurto rezultatas“, - kalbėjo A. Skirmantė.

Mergina atkreipė dėmesį, kad „Ąžuolyno meškučiai“ pakeitė pavadinimą, nes cirkas sietas su įvairiais skandalais.
„Gal dabar jie orientuojasi į privačius vakarėlius, kad per daug nesiviešintų? Na, jei žmonės nori tokių pramogų – liūdna. Reikėtų šviesti visuomenę, kad čia nėra nieko linksmo. Sako - „vaikams noriu parodyti mešką.“ Ber ar tai – natūralus gyvūno elgesys?“, - klausė gyvūnų teisių aktyvistė.

Ji abejojo ir meškų auginimo sąlygomis.
„Cirkas vis tiek keliauja, ir net jei sako, kad jos turi didelį voljerą, tie gyvūnai didžiąją dalį gyvenimo praleidžia tikrai mažam narve. Meškos laisvėje nueina tūkstančius kilometrų. Ką daryti su gyvūnais, jau gimusiais nelaisvėje? Užsienyje egzistuoja rezervatai cirko gyvūnams. Tai nėra visiška laisvė, tačiau gyvūnų daugiau niekas pramogoms nenaudoja. Jei jau ieškom išeities, tai net zoologijos sodas yra geriau, negu cirkas. Aišku, kad tu tokio gyvūno jau nebepaleisi į laisvę“, - kalbėjo A. Skirmantė .

Vis dėlto mergina pasidžiaugė, kad šis įvykis buvo paviešintas žiniasklaidoje, tokiu būdu atkreipė dalies visuomenės dėmesį, juos papiktino.