Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Viešojo transporto departamento vadovė Modesta Gusarovienė teigia iš šventės organizatorių sulaukusi prašymo leisti nemokamai važiuoti kuriuo nors vienu autobusų maršrutu.

„Bet tuomet kituose rajonuose gyvenantys žmonės būtų nuskriausti. Mūsų idėja buvo skirti grupę maršrutų, kuriais žmonės galėtų važinėti nemokamai. Kadangi greitieji maršrutai dengia pagrindines miesto transporto arterijas ir vis dar yra naujovė, nusprendėme visais jais leisti važinėti nemokamai. Kontrolieriai jau informuoti, jog šiuose autobusuose netikrintų nei keleivių bilietų, nei kortelių“, - patikino įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė.

M. Gusarovienė apgailestavo, jog leisti nemokamai važinėti visais miesto autobusais įmonei kainuotų per daug lėšų. Gelbėja ir tai, jog Diena be automobilio šiemet švenčiama sekmadienį.

Moteris svarstė, jog darbo dieną paskelbus tokią viešojo transporto akciją, keleiviai tiesiog netilptų į autobusus, prireiktų papildomų transporto priemonių.

Rugsėjo 22-ąją taip pat skelbiama atvirų durų diena įmonės Eismo valdymo centre, iš kurio valdomi visi miesto šviesoforai, transporto srautai.
Šiame centre, įsikūrusiame adresu Tilto g. 14, galima apsilankyti nuo 9 iki 17 val.

Vilniečiai kviečiami atnaujinti dviračius Kudirkos aišktėje

Tuo metu „Puoštų dviračių paradas“ prasidės 12.00 valandą V. Kudirkos aikštėje kūrybinėmis dirbtuvėmis „Išrask savo dviratį“, kur LVJC meninių veiklų vadovai demonstruos, kaip kūrybingai galima papuošti savo dviračius bei padės kiekvienam norinčiam tai padaryti.
Puošti dviračiai

15.00 valandą nuo V. Kudirkos aikštės pajudėsiantis paradas vainikuos „Sekmadienio – sporto dienos“ renginių ciklą, kurių metų viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ kvietė visus Vilniečius ir miesto svečius sportuoti, išbandyti naujas veiklas, susipažinti su aktyvaus laisvalaikio galimybėmis Vilniaus mieste.

Kaip teigia LVJC projektų vadovė Jana Mikulevič, „Puoštų dviračių paradas“ skatins į sveiką gyvenseną pažvelgti kūrybiškai.

„Džiaugiamės, kad vis daugėja norinčių sveikai gyventi. Kaip ir mūsų partneriams įstaigai „Sveikas miestas“, taip ir mums yra laibai svarbus fizinio aktyvumo skatinimas, todėl neatsitiktinai pasirinkome dviračių paradą. Čia sujungsime sportą, kūrybą ir sveikatą bei tikimės, kad paskatinsime žmones ne tik aktyviau rūpintis savo sveikata, bet ir daryti tai kūrybiškai ir nuo mažens. Todėl ir nusprendėme surengti šventę patiems mažiausiems vilniečiams ir jų tėvams, kurioje pasitelkę vaizduotę ir įvairias medžiagas jie galėtų atnaujinti savo dviračius.Viską vainikuosiantis paradas įprasmins iki tol atliktą darbą ir kartu parodys, jog dviračiai gali būti spalvingi ir linksmi“, - teigia J. Mikulevič.