„Esminė bendrovės nuostata – dirbti ekonomiškai efektyviai ir tausoti aplinką. Šią nuostatą stengiamės įgyvendinti visoje atliekų tvarkymo grandinėje, todėl stengiamės nustatyti ir ekologiškesnius logistikos standartus“, - teigia „Ekonovus“ generalinis direktorius Rolandas Rutėnas.

Šiuolaikiškos šiukšliavežės su „Euro 5“ ir EEV standartus atitinkančiais varikliais leidžia sutaupyti iki 20 proc. degalų. Šie varikliai gali dirbti naudojant iš atsinaujinančių gamtinių išteklių pagamintus degalus: biodyzeliną, etanolį, gamtines suspaustas ar suskystintas dujas.

„Scania“ miesto autobusai etanolį gali važiuoti nuo devintojo dešimtmečio, o visai neseniai tokią galimybę bendrovė suteikė ir sunkvežimiams. Atsižvelgiant į etanolio gamybos būdą, anglies dvideginio išmetimas gali sumažėti 90 proc.

Skandinaviško metalo automobilis ir anstatas bei itin mažas tokio tipo automobiliams elektoninių valdymo prietaisų kiekis, sumažina šiukšliavežės gedimų tikimybę.

„Tai buvo vienas faktorių, kodėl rinkomės būtent šiuos automobilius. Kitas – tai patogi ir saugi darbo vieta vairuotojams“, - mano R. Rutėnas.

Ekologiškosios šiukšliavežės jau pasiekė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Ukmergės padalinius. Ši bendrovės investicija siekia 2,5 mln. litų. „Ekonovus“ ir toliau planuoja investuoti į ekologiškesnio transporto parko kūrimą.

Bendrovė svarsto galimybę įsigyti šiukšliavežes su keliais antstato skyriais, kuriuose galima vežti išrūšiuotas atliekas – stiklą, popierių ir plastiką.