Išrastas nešiojamasis vandens filtas, kuris leidžia saugiai gerti vandenį iš bet kokio telkinio, netgi jeigu tai tėra klozeto vanduo. Tokį filtrą galima įsigyti per Firebox platformą. Kaip teigia gamintojas, LifeStraw filtras pirmą kartą pagamintas Danijoje dar 2005 m., pagrindinė jo paskirtis – kovoti su geriamojo vandens trūkumu trečiojo pasaulio šalyse, kuriose kasdien, kas 15 sekundžių nuo nešvaraus vandens miršta vienas vaikas.

2005 m., kai tik filtro prototipas išvydo dienos šviesą, gaminys pelnė geriausios inovacijos apdovanojimą. 2006 m. dienraštis „New York Times“ filtrą pavadino įrenginiu, kuris gelbėja žmonių gyvybes. Žurnalas „Forbes“ taip pat negailėjo pagyrų šiam išradimui, teigdamas, kad filtras taps vienu iš dešimties įrenginių pasaulyje, pakeisiančių mūsų gyvenimo ritmą.

Filtro gamintojas teigia, kad vanduo nuo jame esančių bakterijų yra išvalomas 99,9 proc. Filtro naudojimas taip pat apsaugo nuo e-coli bakterijos, salmonelių ir kitų parazitų. Skaičiuojama, kad vienas filtras gali išvalyti ne mažiau kaip 1000 litrų vandens.

Skaičuojama, kad iš viso pasaulyje nešvarų vandenį priversti naudoti apie 884 mln. žmonių, iš jų net 37 proc. gyvena Afrikoje, pietinėje dalyje nuo Sacharos. Pavojingo sveikatai vandens naudojimas lemia sunkias viduriavimo ligas, kurios ypač kamuoja jaunus žmones ir vaikus. Vienas vaikas iš penkių (1, 5 mln. kasmet) miršta nuo viduriavimo sukeltų ligų. Toks mirštamumo rodiklis yra aukštesnis netgi nuo mirštančiųjų nuo AIDS, maliarijos ir tymų kartu sudėjus.