Milžinu pomidoru, užderėjusiu lysvėje, pelnytai gali didžiuotis klaipėdietė Galina ir jos tėtis Radionas. „Vaitelių sode“ užderėjo per kilogramą sveriantis raudonskruostis gražuolis. Uždėjus jį ant svarstyklių, šios parodė įspūdingą skaičių – 1 kg 250 g.

Galina, atsiuntusi į GRYNAS redakciją laišką, jame rašo, kad sodas daržininkų puoselėjamas jau dvidešimt metų, tačiau toks rekordininkas šeimoje pirmasis.

„20 metų turime sodą, bet tokį milžiną užauginti pavyko tik pirmą kartą. Sėklas parsivežėm kaip siuvenirą iš Kanarų salų“, - rašo Galina.
Klaipėdietis Radionas su šių metų pomidorų derliumi/ Skaitytojos Galinos nuotr

GRYNAS.lt jau yra rašęs apie daržoves pasaulio rekordininkes. Nors Lietuvos rekordai kuklesni, bet vis tiek rekordai. Didžiausio užauginto Lietuvoje pomidoro rekordas iki šiol priklauso Vilkaviškio ūkininkams Vandai ir Rimui Unguraičiams. Jie 1993 m. užaugino pomidorą, svėrusį 1,57 kg.  2005 m. Lazdijuose pomidoras buvo užaugęs iki 1,2 kg, tačiau rekordas liko nepagerintas.

Didžiausias Lietuvos agurkas sveria 2,444 kg, ridikėlis - 2,250 kg, raudonasis burokas - 7,350 kg, kalafioras - 4,1 kg (87 cm apimties). Aukščiausia saulėgrąža - 5,15 m - užaugo Vilniaus rajone.