„Pastebime, kad vis daugiau žmonių važinėja dviračiais. Vien „Velomaratone“ kasmet dalyvauja keliais tūkstančiais dviratininkų daugiau nei prieš metus. Greitai reaguojame į pokyčius ir pristatome patogesnį būdą pasirūpinti dviračiais. Lietuvoje tai yra naujiena, tačiau tokie stendai jau pristatyti Danijoje ir Lenkijoje“, – naujovę gyrė Skirmantas Mačiukas, degalinių tinklo departamento direktorius.

Jo teigimu, žmonės vis dažniau užsuka į degalines nuplauti savo dviračių ar pripūsti jų padangų. Nuo šiol jie specialioje degalinėje galės nemokamai gauti ir dviračių priežiūros rinkinį.

„Tokie stendai Danijoje ir Lenkijoje sulaukė didžiulio klientų palaikymo. Važiuodami atostogauti ar dviračiu pasivažinėti už miesto žmonės stabteli degalinėse ir pasirūpina savo dviračiu. Stendas sumontuotas taip, kad jiems būtų kuo paprasčiau ir patogiau“, – sako S. Mačiukas.

Rugpjūčio pradžioje bendrovė dviračių priežiūrai pritaikys dar vieną visapusio aptarnavimo degalinę Vilniuje, Baltupių mikrorajone, „Statoil Baltupiai“. Iki rugpjūčio vidurio dviračių stendai taip pat bus įrengti dviejose Kauno ir Klaipėdos, Palangos, Alytaus ir Druskininkų „Statoil“ degalinėse.