Vil­nie­tė Di­tė Vo­lun­ge­vi­čiū­tė ir iš Kai­šia­do­rių ki­lęs Egi­di­jus Ma­ciu­le­vi­čius gyvena kuklioje sto­vyk­la­vie­tėje su in­dė­niš­ka ti­pi pa­la­pi­ne. Pora gano ke­lio­li­kos avių ban­dą, laiko ož­ką, turi kar­vių ir vištų. Pagrindinis motyvas, kodėl jie nusprendė iškeisti miesto gyvenimą į avių ganymą – noras sveikai gyventi.  Taip pat norima avių ganymu prisidėti prie natūralių pievų išsaugojimo. 

„Bū­si­me čia iki lap­kri­čio mė­ne­sio, o vė­liau gal lik­si­me par­ke, gal iš­si­kel­si­me į ki­tą sau­go­mą te­ri­to­ri­ją ar vie­tą, tin­ka­mą mū­sų avims ga­ny­tis ir vyk­dy­ti ap­lin­ko­sau­gi­nę mi­si­ją. Rim­tai svars­to­me ga­li­my­bę už­siim­ti ga­nia­va ir žie­mą“, - pa­sa­ko­jo XXI amžiaus piemeniu tapęs Egidijus.

VSTT di­rek­to­rė Rū­ta Baš­ky­tė LŽ tei­gė, kad Egi­di­jaus ir Di­tės pa­vyz­dys yra la­bai svei­kin­ti­nas ir gra­žus. „La­bai ge­ra ini­cia­ty­va, jie – pir­mie­ji Lie­tu­vo­je, ku­rie ėmė­si ti­kro pie­me­nų gy­ve­ni­mo bū­do pro­pa­ga­vi­mo. Ki­ti žmo­nės, ga­nę avis sau­go­mo­se te­ri­to­ri­jo­se, tai da­rė tik pa­gal su­tar­tis ir vė­liau lio­vė­si joms pa­si­bai­gus“, - sa­kė ji.