Į sodą – ir su kostiumu

Pargabenti augalai bus pasodinti miestelio pagrindinės mokyklos teritorijoje įkurtame botanikos sode. Vasarą gyventojų darželiuose auginamų itin retų gėlių, krūmų bei medžių apžiūrėti į šalia Panevėžio rajono esantį Traupį važiuoja botanikai iš Vokietijos, Amerikos, Suomijos, Anglijos, Švedijos, Japonijos – lankėsi smalsuoliai iš kone 40 užsienio šalių.

Sigutis Obelevičius
Vienintelį šalyje mokyklos botanikos sodą S. Obelevičius įkūrė daugiau nei prieš 20-metį, tapęs šios mokyklos direktoriumi. Pradėjęs 5 hektarų plote sėti ir sodinti retus bei prieskoninius augalus, dabar jis pats prižiūri per 6 tūkst. pavadinimų augalų 4 hektarų teritorijoje.

„Viskas, ką jūs matote, yra vieno žmogaus darbas. Traupiečiai jau seniai nesistebi matydami S. Obelevičių dirbantį sode net su kostiumu vakarais, po darbo“, – pasakojo sodininke dirbanti Lina Rakauskienė.

Paklaustas, kaip pradinių klasių mokytoja dirbanti žmona Alytė jo neišvaro iš namų, S. Obelevičius tik juokėsi. Esą ji nepiktai papriekaištauja, kad gal geriau vyras eitų pas meilužę – bent išbarti būtų galima, o iš sodo žmogaus juk neatimsi.