Svajojate apie darbą gryname ore? Gerai sutariate su gyvūnais? Esate pasirengęs ilgom bėgimo distancijoms? Norvegija kaip tik turi jums darbą. Svalbard salyno gubernatorius Odd Olsen Ingerø ieško žmogaus, galinčio stovėti sargyboje, kol mokslininkai saloje vykdys tyrimus. Kitaip tariant ieškomas žmogus, kuris galėtų stebėti salose gyvenančius baltuosius lokius, kad šie neužpultų tyrėjų.

Civilizacijos nepaliesta Arkties laukinė gamta, esanti tarp Norvegijos ir Šiaurės ašigalio yra viena iš nedaugelio pasaulio vietų, kuriose baltųjų lokių populiacija auga. Skaičiuojama, kad jos apylinkėse gyvena apie 3 tūkst. baltųjų lokių ir 2,4 tūkst. žmonių, todėl šansai sutikti lokį, išklydus iš gyvenamosios teritorijos ribų, ne tokie ir menki.

Vyriausybės išleistame kelionių gide yra pateikiama instrukcija, kokių saugumo priemonių patariama laikytis tiems, kurie keliauja šiose vietovėse: apsaugai nuo baltųjų lokių patariama nešiotis 308 Win (Winchester) ir aukštesnio kalibro ginklus. Šie rekomenduotini netgi trumpoms išvykoms. Taigi, nieko keisto, kad šiame kontekste mokslininkams, atliekantiems tyrimus Arkties salyne, būtina apsauga. Regiono gubernatorius ieško lokio prižiūrėtojo trijų savaičių komandiruotei nuo liepos 8 dienos.
Citata
Skaičiuojama, kad jos apylinkėse gyvena apie 3 tūkst. baltųjų lokių ir 2,4 tūkst. žmonių, todėl šansai sutikti lokį, išklydus iš gyvenamosios teritorijos ribų, ne tokie ir menki.

Nors lokio prižiūrėtojo skelbime teigiama, kad pretendentas turėtų turėti šaunamojo ginklo įgūdžių, pabrėžiama, kad ginklą naudoti prieš baltajį lokį galima tik išskirtiniais atvejais. Ginklo, anot pareigūnų, gali išvis neprireikti panaudoti tol, kol lokio prižiūrėtojas gali atbaidyti lokius savo stipriu balsu.

Atrinktas pretendentas turi būti pasiruošęs darbui pusiau nuolatiniame rūke, temperatūrai svyruojant žemiau nulio iki plius 6 laipsnių. Žmogus turi būti pasiruošęs darbui be ryšio su likusiu pasauliu. Netgi mobilus telefonas yra leidžiamas naudoti tik Longyearbyen, Sveagruva and Barentsburg gyvenviečių tertitorijose. Dėl šios priežasties pretendentui stiprūs plaučiai šauksmui kaip dalinei komunikacijai yra privalomi.

Ieškomo lokio prižiūrėtojo atlyginimas neskelbiamas.