„Kompostas ir specialistai – mūsų, gėlės – Jūsų. Padarykime šventę augalams, sau ir draugams”, – kviečia įmonės „Juknevičiaus kompostas” direktorius Andrius Juknevičius. Jis taip pat pataria iš anksto pasirūpinti vazonais, jei gėlėms ar kitiems augalams po žiemos senuosiuose ankštoka.

Įmonė „Juknevičiaus kompostas“ ir Vilnius yra unikalūs tuo, jog jie pirmieji iš aplinkinių valstybių sostinių sutarė perdirbti nupjautą miesto žolę, nukritusius lapus bei nugenėtas šakas. Biologijos mokslų daktaro Leopoldo Juknevičiaus įkvėptas kolektyvas įdarbina trilijardus įvairius pomėgius turinčių bakterijų. Pastarosios šiuos žalumynus verčia įvairiomis komposto rūšimis. Vienos jo rūšys gaminamos taip, kad idealiai tiktų vešėti, pavyzdžiui, bromelijoms, o kitos – rožėms.

Projektas „Už savus” yra verslininkų ir menininkų iniciatyva, skirta palaikyti tuos, kurie dirba ir kuria arčiausiai mūsų. Kiekviena iniciatyva siekiama konkrečiai išmatuojamo rezultato. Projektas prasidėjo šių metų balandžio mėnesį Jurgio Didžiulio ir „Iki” eksperimentu, kuomet keliuose šio prekybos tinklo centruose buvo siūloma rinktis prekes pažymėtas „Už savus” atributika. Šios akcijos rezultatai yra skaičiuojami ir bus paskelbti netrukus.

Taip pat šiuo metu vyksta „Už savus” akcija, kurios metu lietuviškos natūralios kosmetikos gamintoja „Ambroozija” kviečia keisti savo produkciją mainais į pramoninės kosmetikos pakuotes. Artimiausiu laiku planuojama ir daugiau „Už savus“ iniciatyvų.

Daugiau informacijos ČIA.

Persodink gėles nemokamai