Klaipėdoje jau įvyko keturi spektakliai, planuojama parodyti dar 20 ir aplankyti apie 2000 vaikų. Edukacinę programėlę remia „Topo centras”.

Pernai edukacinė programėlė, parengta kaip linksmas spektakliukas, pavadinimu „Topo pasaka“, aplankė tris didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną ir Panevėžį. Programėlė buvo pristatyta daugiau nei 50- yje ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Šiemet „Topo pasaka“ savo kelionę pajūriu pradėjo Klaipėdoje. „

Spektakliuko metu, linksmai nusiteikę aktoriai Toma Gailiutė ir Vaidas Jočys papasakoja mažiesiems, kokios nelaimės gali ištikti gamtą, kuomet sugedusi ir nebereikalinga buitinė technika išmetama netinkamose vietose. Vaikams suprantama kalba, spektaklio metu pasakojama apie atsakomybę ir sąmoningą elgesį gamtoje. Viliamasi, kad spektaklio pagalba, vaikams perteikta žinia pasieks ir suaugusius - juk vaikai nuolat dalijasi savo patyrimais su tėveliais, tokiu būdu ekologinė atsakomybė taps visos šeimos sąmoningumo išraiška.

Kiekvieno pasirodymo metu, vaikams dovanojamos linksmos spalvinimo knygelės, kuriose per užduotis perteikiama visa spektakliuko metu matyta informacija.

„Aplinkos teršimas šiandien yra didžiulė problema – žmonės paprasčiausia nežino, ne tik to, kur atiduoti nebeveikiančią buitinę techniką, bet ir ką daryti su kitais prietaisais - lemputėmis, baterijomis, Neretai jie išmetami tiesiog miške, kur greičiausiai užteršiama visa ekosistema. Organizuodami šį spektakliuką siekiame, kad vaikai nuo mažens žinotų, jog perdirbimui reikia atiduoti ne tik sugedusį seną šaldytuvą, bet ir sugedusius elektroninius žaisliukus, išsękusias baterijas“, - sako Všį „Lietuvos idėjų forumas“ direktorius Erikas Kundreckas.

„Vaikai – tai mūsų ateitis, todėl jų švietimas yra indėlis į didesnį visuomenės brandumą ir sąmoningumą. Būdami atsakingi, labiau saugosime tai ką turime vertingiausio – savo aplinką, gamtą,“ - sako „Topo centro“ atstovė spaudai Eglė Žemaitienė.

Aplankytų ugdymo įstaigų pedagogės šią edukacinę programėlę įvertino puikiai. Pedagogės teigia, jog spektakliukas vaikučių dėmesį prikaustė nuo pradžių iki pat pabaigos, buvo lydimas garsaus juoko ir plojimų. Pedagogės džiaugiasi, kad „Topo pasaka“ spalvinimo knygelės yra puiki metodinė medžiaga, kurią mažyliai noriai varto, sprendžia, spalvina.

Netrukus „Topo pasaka“ aplankys ir Klaipėdos miesto vaikų darželius, vėliau persikels į kitus šio regiono miestus - Šilutę, Gargždus, Kretingą, Plungę.