Kaip susitikimo metu pastebėjo Neringos savivaldybės atstovai, finansavimas miškininkystei pastaraisiais metais buvo mažinamas, tuo pačiu sumažėjo savų darbininkų skaičius – tai neigiamai paveikė miško būklę, susilpnėjo apsauginio kopagūbrio priežiūra ir tvarkymas.

„Visi žinome, kad Kuršių nerija yra žmogaus ir gamtos kūrinys, tačiau jau 15 metų einame link to, kad miškus, neskirdami jiems tinkamos priežiūros, paliekame tvarkyti tik gamtai. Sulaukiame daug kurorto gyventojų ir lankytojų pastebėjimų, kad miškai tvarkomi nepakankamai gerai, vietomis daug išvartų“, - kalbėjo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, atkreipęs dėmesį į tai, kad nerijos miškai nėra natūralūs, o sodinti žmonių rankomis.

Tuo metu Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė R. Baškytė pastebėjo, kad teritorijų tvarkymą numato Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planas.

„Nacionalinio parko miškai turi skirtis nuo kitų miškų. Tikrasis miškas - kur žmonės nesikiša. Kuršių nerijos nacionaliniame parke tokių, natūralių miškų, ir taip trūksta“, - kalbėjo direktorė R. Baškytė.