Kompanijos „Flexi Foods“ produktų linijoje „Hull“ mėsa įvardijama kaip jautiena, tačiau atlikti tyrimai etikečių užrašus paneigė – produkto sudėtyje didžioji dalis mėsos yra arkliena. Šiuos produktus kompanija pardavinėjo visoje Didžiojoje Britanijoje bei Airijoje.

Paaiškėjus tiesai, buvo imta sekti „mėsos kelią“: ji galėjo atsidurti ant gyventojų stalų, turguose, restoranuose, mokyklose, greito maisto užkandinėse, galbūt net mokyklų valgyklose ar ligoninėse.
Atlikti tyrimai parodė, kad mėsos sudėtyje yra net 80 procentų arklienos. O 2012 metais tokios mėsos „Flexi Foods“ pardavė net 60 tonų. 

Vakar ištirta, jog Jungtinės karalystės arklių mėsos yra šalyje pardavinėjamuose mėsainiuose bei kebabuose, pusgaminiuose.
Šalies žiniasklaida praneša, jog tai bus pirmasis ir didžiausią pasipiktinimą sukėlęs apgavystės mėsos pramonėje skandalas.
Iš didžiųjų prekybos centrų atšaukiami pusgaminiai, kurių sudėtyje yra arklienos

Tiesa paaiškėjo, kai Britanijos pareigūnai atliko patikrinimus Jorkšyro ir Vakarų Velso regionuose.
Valstybės aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamento sekretorius Owenas Patersonas šiandien vyksta į Briuselį pasitarti su Europos lyderiais, kaip reikėtų pertvarkyti šalies maisto tiekimo grandinę. 

Skerdyklų vadovai ir mėsos tiekėjai kaltinami įvykdę „tarptautinę nusikalstamą apgavystę“. 

Skerdyklose buvo skerdžiami nuvaryti varžybų žirgai, darbiniai arkliai ir poniai, jų mėsa išvežiojama po visos šalies restoranus ir valgyklas. Ji dažniausiai patekdavo į mėsainius ir kebabus, buvo įvardijama kaip kiauliena arba aviena. 

Vienas iš Jorkšyro skerdyklos savininkų – Peteris Boddy įtariamas taip pardavinėjęs arklieną, tačiau policininkams neigia pažeidęs kokius nors įstatymus.
Aplinkos apsaugos sekretorius O. Patersonas po šio skandalo pavadino situaciją „absoliučiai gėdinga“.
Valstybės aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamento sekretorius O. Patersonas

Didžiosios Britanijos vyriausybė kaltinama pernelyg ilgai delsusi spręsti šią problemą – po pirmųjų įtarimų, jog šalyje gali būti pardavinėjama arkliena ministrai tvirtino, kad tai ne Didžiosios Britanijos problema. 

Galiausiai Maisto produktų agentūrai buvo pavesta ištirti daug daugiau maisto pavyzdžių ir išaiškinta, jog tai, kas buvo traktuojama kaip jautiena, iš tiesų atkeliavo iš arklių skerdyklų.

Arkliena iš Lenkijos keliaudavo į Airiją, ten iš jos buvo gaminami mėsainiai tokiems populiariems prekybos tinklams ir užkandinėms kaip „Burger King“, „Co-op“, „Asda“, „Aldi“ ir kitiems.

Arkliena, atkeliavusi iš Rumunijos skerdyklų buvo tiekiama Prancūzijos bendrovei, kuri iš jos gamindavo pusgaminį - šaldytą lazaniją ir tiekdavo šį produktą daliai minėtų garsių prekybos tinklų.