Garsiausi jo darbai – Reichstago pastato įvyniojimas į audeklą ir Kalifornijos greitkelių žymėjimas geltonais skėčiais. Tiesa, greta naujausio 74-erių bulgarų kilmės menininko Christo projekto minėtieji du nublanksta kaip Birutės kalnas prieš Himalajus: Christo užsimojo už 212 mln. svarų sterlingų (~900 mln. Lt) vidury Abu Dabio dykumos suręsti didžiausią pasaulyje ilgaamžį pastatą – 150 metrų aukščio plokščiaviršūnę piramidę „Mastaba“. Kitaip tarian, modernioji piramidė bus aukštesnė už garsiąją Gizos piramidę.

Nors „Mastaba“ nuo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) miesto Abu Dabio bus nutolusi per maždaug 160 km, ji statoma su intencija tapti pagrindiniu Abu Dabio akcentu – kaip piramidės Egipte ar Eifelio bokštas Paryžiuje. Tikimasi, kad objektas per metus sutrauktų apie 2 mln. lankytojų.

Pirmą sykį Christo su savo velione žmona Žana-Klod (Jeanne-Claude) projektą pradėjo kurti prieš 30 metų, įkvėptas dykumos smėlynų spalvinės gamos, tačiau projekto pabaigą tekdavo vis nukelinėti dėl įvairių regione iškildavusių konfliktų. Emyrato valdovai palaimino pietrytinėje JAE dalyje, pasienyje su Omanu, netoli Livos oazės iškilsiančios piramidės projektą. 74-erių menininkas Christas Javačefas (Christo Javacheff) bendradarbiauja su šeichu Hamdanu bin Zajedu al-Naihanu (Hamdan bin Zayed al-Nayhan), vyresniuoju sosto įpėdinio broliu, kuris „labai džiaugiasi galėdamas įgyvendinti projektą“.

„Mastabos“ piramidė bus statoma iš įvairiomis spalvomis nudažytų naftos produktų statinių (angl. – „oil barrels“). Piramidės viršūnė bus ne smaila, o plokščia – tarytum nupjauta. Regionas, kuriame iškils įspūdingas statinys, yra šalia aukščiausių Vidurio Rytuose smėlio kopų.

„Tekant saulei, vertikalioji siena suspindės aukso spalva, - pasakoja projekto autorius. – Kai Liudvikas XIV statė kičinius Versalio rūmus, didžioji Vidurio Rytų architektūra pasižymėjo neįtikėtinu paprastumu ir... spalvų žaismu.“

„Mastabos“ statybos turėtų užtrukti apie 30 mėnesių, jose dalyvaus šimtai žmonių. Nudažytas naftos statines projektui tieks viena vokiečių bendrovė. Greta įspūdingo statinio iškils ir meno centras su projekto ekspozicija, taip pat viešbučių ir restoranų kompleksas.