Rytinis ritualas kauniečiui Kazimierui baigėsi itin nemaloniai. Nusprendęs išgerti stiklinę pieno, vyras nustėro. Pieno pakelyje, kurį jis buvo pirkęs parduotuvėje, plaukiojo pelė.

Žiūrėjo negyvos akytės

Kazimieras (pavardė redakcijai žinoma – red. past.) tikina pieną pirkęs prekybos centre „IKI“, esančiame Kaune, P. Lukšio gatvėje. Čia vyras įsigijo pieno maišelį, pažymėtą „Cento“ prekės ženklu. Juo paženklintos prekės paprastai kainuoja pigiau.

Akimirkos, kai išvydo pelę ten, kur niekada nesitikėjo pamatyti, vyras nepamirš visą gyvenimą.

„Tradiciškai nukirpau tik mažą maišelio kamputį, kad galėčiau įsipilti pieno. Išgėriau vieną stiklinę“, – pasakojo Kazimieras.

Jis norėjo įsipilti dar, bet pastebėjo, kad iš pakelio niekas nebėga.

„Pagalvojau, gal senas pienas, nusistovėjo grietinė. Pamaigiau maišelį, vis tiek niekas nebėgo“, – tęsė šiurpią istoriją kaunietis.

Tada jis plačiau prakirpo maišelį.

„Mane ištiko šokas. Į mane žiūrėjo dvi akytės. Pasidarė taip bloga, kad net pradėjau žiaukčioti“, – prisiminė Kazimieras.

Sovietmečiu pienas buvo parduodamas tik stikliniuose buteliuose. Šiandien nežinai, ką perki, lyg katę maiše, tik šįkart gavosi, kad nusipirkau pelę.

Medikų pagalbos neprireikė

Netikėtas radinys kaunietį išgąsdino ne tik todėl, kad pamatė plaukiojančią negyvą pelę, bet ir dėl galimybės susirgti apkrėstu pienu, kurio jis išgėrė.

Laimė, vyras po nelemto nutikimo jautėsi įprastai, todėl į medikus nesikreipė.

„Ačiū Dievui, nei žmona, nei vaikai to pieno negėrė", – su palengvėjimu atsiduso Kazimieras.

Vyras svarstė, kad jei būtų jo valia, uždraustų pardavinėti pieną pakuotėse, kurios nėra permatomos.

„Sovietmečiu pienas buvo parduodamas tik stikliniuose buteliuose. Šiandien nežinai, ką perki, lyg katę maiše, tik šįkart gavosi, kad nusipirkau pelę“, – šmaikštavo jis.

Vis dėlto Kazimieras nusprendė teisybės neieškoti ir dėl nelemto pirkinio į parduotuvę nesikreipti.

Pelė iškeliavo į laboratoriją

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas nustebo išgirdęs apie tokį kauniečio pirkinį.

Jo teigimu, pieno perdirbimo įmonėse pelė paprastai negali papulti į pieno pakuotę. Naudojami sieteliai, pro kuriuos prakošiamas pienas.

P. Tarvydas svarstė, kad galimi du variantai, kaip pelė papuolė į maišelį: kažkas taip pasielgė iš piktos valios arba pirkėjas pieno pakelį paliko atidarytą ir pelė į jį pati įlindo. Tačiau pastarasis variantas atrodo neįmanomas, mat vyras teigė pelę radęs iš karto, kai prakirpo maišelį.

„Visa atsakomybė už tokį produktą tenka gamintojui, parduotuvė čia niekuo dėta. Juk jie neperšviečia kiekvieno pakelio, kuris patenka į jų parduotuvę“, – tvirtino tarnybos viršininko pavaduotojas.