Esate per daug pavargęs eiti į virtuvę ir išjungti ten paliktą šviesą? Kaip jums patiktų idėja šviesą reguliuoti per išmanųjį telefoną? Tinklapis freshhome.com pateikia neįprastą namų apšvietimo sprendimą.

Kompanija „Green Wave reality“ siūlo inovatyvių lempučių ir jų valdiklio sistemą, kuri veikia maždaug tokiu principu - specialios lemputės, turinčios šviesos jutiklius, skleidžia signalą, kurį priima maršrutizatorius. Jis savo ruožtu yra valdomas specialiu pulteliu arba mobiliajame telefone instaliuota specialia programa. 

Apšvietimo namams sprendimas. Veikimo schema

Išmaniosios lemputės gali būti valdomos trimis režimais – namų apšvietimo, jokio apšvietimo ir naktinės programos. Tai reiškia, kad vartotojui prieš einant miegoti užtenka spustelėti pultelio mygtuką (arba mobiliąją aplikaciją telefone) ir pasirinkti režimą – naktis. Tuomet šviesos namuose užgęsta automatiškai.

Vartotojai taip pat gali susikurti papildomus režimus, pritaikytus jų gyvenimo būdui – pavyzdžiui, nustatyti programą taip, kad šviesa įsijungtų visada, kai namuose užfiksuojamas judesys, ir atvirkščiai automatiškai išjungti šviesas, kai kambarys lieka tuščias.