Kas sakė, kad vandens parkai skirti tik vaikams ir paaugliams? Skirtingos pasaulio vietos – skirtingi vandens parkai. Bet būtent jie nei vieno ekstremalo nepaliks abejingo.

Wiegand Maelzer Slide Tower, Area47, Austrija

Adrenalino gerbėjams verta apsilankyti Austrijos Tirolio mieste. Unikalus parkas Area47 išrinktas ekstremaliausiu pramogų parkų Europoje.

AREA47 lankytojai gali ne tik pasimėgauti šuoliais su guma, steklainu (laipiojimas ištiestu lynu), raftingu, laipiojimu dirbtinėmis uolomis ir kitokiu ekstremaliu sportu. Čia yra ir įspūdingos vandens pramogos.

Ekstremaliausios? Užlipkite ant 30 metrų aukščio ir pasirinkite vieną iš penkių nusileidimo kalnelių: „kiečiausias" - nusileidimas spiraliniu, 100 metrų ilgio kalneliu. Patys drąsiausieji su lenta, panašią snieglenčių sportui, gali nusileisti nuo 30 metrų aukščio nuokalnės, kuri baigiasi... tramplinu.

Divertical Mirabilandia, Ravena, Italija

Puikus vandens ir amerikietiškų kalnelių derinys vos prieš kelis mėnesius buvo atidarytas Italijos Ravenos miesto pramogų parke. Vagonas su keliomis dešimtimis žmonių pakyla 60 metrų aukštį (rekordinis tokio stiliaus atrakcionas) ir sukeldamas ekstremalius įspūdžius skrieja žemyn ir klykiant adrenalino gerbėjams nusileidžia į baseiną.

Toboggan, Città del Mare Hotel Village, Italija, Palermas

Dar vienas ekstremalus vandens pramogų atrakcionas Italijoje - Palermo mieste. Nuostabioje vietoje Sicilijoje įrengtas atrakcionas turi 11 ekstremalių nusileidimų. Įdomu tai, kad kai kurie jų baigiasi ne baseine, bet... Viduržemio jūroje. O skriedamas žemyn gali pasimėgauti fantastiškais vaizdais.

The Leap of Faith, Aquaventure, Dubajus, JAE

Šis vandens parkas „Mažojoje palmėje" itin didelis. Galite paplaukioti ir delfinais, ir tingiai pagulėti ant pripučiamų ratų, plaukdami ramia upe.

Tačiau įspūdingiausias - atrakcionas Zikkurat. Užlipę ant piramidės galite pasirinkti: arba nusileisti žemyn ir nerti į baseiną permatomu tuneliu, supamu ryklių, arba atlikt „tikėjimo šuolį" - skrieti vertikaliai nuo 30 metrų aukščio latako.

RideHouse, Happy Magic Water Cube Waterpark, Pekinas, Kinija

Sunku patikėti, kad neseniai tai buvo didelis baseinas. Po Olimpinių žaidynių jį perdarė į didžiausią Azijoje vandens pramogų parką. Lankytojų laukia daug pramogų: septynių aukštų kalneliai, baseinas su bangomis, jakuzi su tornado. Įspūdingiausias atrakcionas - Ridehouse. Kol vieni drąsuoliai skrieja įspūdingu greičiu žemyn, į kitus kas dvi minutes atlekia gigantiškas, vandeniu pripildytas kubas.

Behemoth Bowl, Chimelong Water Park, Guandžou, Kinija

Tik patys drąsiausieji išdrįsta nuo kalnelio Behemoth Bowl. Keturi žmonės sodinami į pripučiama plaustą, kuris skrieja žemyn, į pusiau permatomu, beveik šimto metrų ilgio kalneliu, kur greitis siekia 10 metrų per sekundę greičiu. Po to nukrenta į didelį taurės formos kupolą. Plaukęs ir apsisukęs ratais plaustas dar krenta žemyn ir tik tada patenkate į baseiną.

Insano, Beach Park, Akira, Brazilija

40 metrų kalnelis Brazilijos vandens parke nėra pats aukščiausias, tačiau skrieti, beveik kristi žemyn, 100 km/val. greičiu - kažkas neapsakomo!

Mount Gushmore's Summit Plummet, Blizzard Beach at Walt Disney World, Orlando, JAV

Iškart patekę į šį parką, pamatote 30 metrų ilgio sniegu padengta kalniuką, su mediniu nameliu viršuje. Čia galite nusileisti nuo latako, kuris baigiasi tramplinu. Taip pat nusileisti nuo 36 metrų kalnelio 100 km/val. greičiu. Beje,šis gražus Walt Disney World kalnelis - bene labiausiai fotografuojamas dirbtinis kalnas pasaulyje.

King Cobra, Six Flags Hurricane Harbor, Džeksonas, JAV

Šiame vandens parke yra pati ilgiausia pasaulyje gyvatė - 78 metrų ilgio Karališkoji kobra, kurios vidumi skriejate 50 km/val. Neseniai atidarytas atrakcionas tapo sensacija ir pripažintas vienu ekstremaliausiu pasaulyje.

AquaDuck, Kruiziniai laivai Disney Dream ir Disney Fantasy

Aqua Duck atrakcionas unikalus ir savo dydžiu ir tai, kad įrengtas kruiziniame laive. Įspūdingiausias atrakcionas - kai skriejate nuo 12 aukšto denio permatomu vamzdžiu iš akrilo. Juo skriesite aplink laivą virš vandens 45 metrų aukštyje.