Lietuvą ir toliau krečia žiauraus elgesio su gyvūnais nusikaltimai. Sausio mėnesį buvo pakartas šuo Utenos rajone, gegužę – Kretingos, birželio mėnesį dar akli šuniukai buvo išmesti į konteinerį, liepos mėnesį karvėms buvo laužomos kojos, o dabar į policiją dėl pakarto šuns kreipėsi Rietavo savivaldybės gyventoja.

Moteris policijai aiškino, kad liepos 23 d. namuose siautėjęs neblaivus jos sutuoktinis ją sumušė bei grasino, kad pasmaugs. Savo ketinimus jis išliejo ne ant 62 – iejų metų amžiaus žmonos, bet ant nieko dėto, prie ūkinio pastato prirakinto šuns - jį pakorė.

Policija suėmė ir apklausė metais už sutuoktinę vyresnį įtariamąjį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rietavo policijos komisariato viršininkas Aloyzas Vaičiulis GRYNAS.lt pasakojo, kad vyrui kaltinimai kol kas nepareikšti ir jis bus paleistas į laisvę. Jo teigimu, įtariamasis teigė, kad nieko neatsimena, nes buvo labai girtas. A. Vaičiulio nuomone, vyras pakarti šunį galėjo tiesiog „iš girtumo“: „ėjo pro šalį, gal tas aplojo, gal įkando ir tiek užteko“.

A. Vaičiulis pasakojo, kad Rietavo rajone policija su žiauriu elgesiu su gyvūnais susiduria epizodiškai ir savo rajone nepastebi dažnėjančių tokio pobūdžio nusikaltimų.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais yra baudžiama viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.