Ukmergės rajone įkurta viena moderniausių Aukštaitijoje beglobių gyvūnų prieglauda. Ateityje čia numatoma įkurti ir viešbutį, kuriame savo augintinius galės palikti ilgesniam laikui išvykstantys šeimininkai.

Per pirmąsias dienas šiuose namuose apgyvendinta per dvi dešimtis benamių gyvūnų, informuoja „Panorama“. Apie vienus pranešė rajono gyventojai, keletą atvežė seniūnijų darbuotojai. Šunys apgyvendinami atskiruose kambariuose-voljeruose, kuriuose atitinkamą temperatūrą palaiko šildomos grindys.

„Šuniukas iš pradžių būna 14 dienų karantino patalpoje, jis yra stebimas, jis vakcinuojamas, duodami vaistai nuo kirminų, o po karantino šuniukas keliauja į kitą patalpą, kurioje jis laikomas ir ieškomi nauji šeimininkai“, – sako beglobių gyvūnų prieglaudos administratorius Aurimas Paliulis.

Prieglaudos gyventojai ryte ir vakare vedami pasivaikščioti, prižiūrėti beglobius augintinius padeda nemažas būrys jaunų ukmergiškių.

„Man atrodo, laikui bėgant čia daugiau atsiras visuomenininkų, nes ir dabar klausia, nori atvažiuoti, aplankyti gyvūnus. Kai gauname naują gyvūną, atvažiuojame, fotografuojame, dedam į internetą, svetainę su nuotraukomis, dedame į laikraščius su aprašymais, kad žmonės matytų“, – teigia savanorė Živilė Mockutė.

Pastato nuomai ir gyvūnų priežiūrai rajono savivaldybė skyrė penkiasdešimt tūkstančių litų. Planuojama, kad prieglaudoje, kol atsiras nauji šeimininkai galės gyventi keturios dešimtys benamių šunų ir kačių.

Įrengus papildomus voljerus,čia numatoma atidaryti ir gyvūnų viešbutį – išvykdami šeimininkai už atlygį galės augintinius palikti keletą dienų.

Lietuvoje šiuo metu registruoti tik du šunų viešbučiai Vilniuje ir Kaune.