Ketvirtadienio popietę Vilniuje, Neries krantinėje prie Baltojo tilto praeivių dėmesį traukė didžiuliai, perdirbimui paruoštų atliekų luitai. Būtent čia šiemet startavo naujas aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ etapas. Šalies menininkai dar kartą paragino žmones rūšiuoti ir netikėti įvairiais rūšiavimo mitais.

Prie tilto susirinkusiems vaikams buvo parengta speciali teatralizuota edukacinė programa, o grupė „Liūdni slibinai“ gyvai pristatė savo sukurtą žaliąjį himną.

„Aš – žalias“ projektas prasidėjo dar 2009 m. Šia Aplinkos ministerijos iniciatyva yra siekiama ugdyti visuomenės sąmoningumą, žmonės skatinami tapti aktyviais atliekų tvarkytojais, skleidžiamos ekologinės idėjos, ir skiepijamas supratimas, kad savo aplinką privalome saugoti jau šiandien, net jei tam gali prireikti keisti savo įpročius.

2012 m. startavo jau ketvirtas projekto etapas, skirtas vaikams. Aplinkos apsaugos atsakomybės jausmui užsimezgus dar vaikystėje, jis toliau stiprėtų šeimose, verslo organizacijose, o galiausiai įtrauktų ir visą visuomenėje.

„Mes turime užsiauginti kartą, kuri supranta, kam to reikia. Lietuvoje dar yra daug skeptikų, kurie sako: „o kas man ? Mano gyvenimui užteks.“ Gyvenančių tokia filosofija turi likti kuo mažiau“, - GRYNAS.lt teigė Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Renginyje taip pat dalyvavo ir kiti aplinkosaugos vertybes išpažįstantys kūrėjai – muzikantai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, dailininkas Rimas Valeikis, fotografė Agnė Gintalaitė, aktoriai Edita Zizaitė ir Jurgis Damaševičius.