Ketvirtadienio popietę Neries krantinėje prie Baltojo tilto kviečiami rinktis tie, kuriems žodis „žalias“ reiškia daugiau nei spalvą. Čia startuos naujas aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ etapas. Žymūs šalies menininkai ir pramogų pasaulio atstovai kviečia suremti pečius tam, kad buityje susidarančios atliekos būtų prikeltos antram gyvenimui.

Renginio metu įvyks ir gyva grupės „Liūdni slibinai“ sukurto projekto himno premjera. Pasak kūrinio bendraautoriaus Dominyko Vaitiekūno, tai daina apie ekologinę atsakomybę ir apie bendruomeniškumą. Juk susitvarkyti, pasirūpinti besikaupiančiomis atliekomis – ne vieno, o visų žmonių darbas.

„Aš asmeniškai esu užvaldytas šiukšlių rūšiavimo manijos ir isteriškai bandau į tai įtraukti kitus grupės narius, kurie pritaria mano idėjoms ir labai gražiai žiūri, kaip aš tas šiukšles rūšiuoju ir džiaugiasi, ploja katučių“, – pasakojo D. Vaitiekūnas.

Aktorius prisipažino, kad yra bandęs perauklėti visus draugus, su kuriais kadaise teko nuomotis būstą. Šiam tikslui D. Vaitiekūnas namuose pakabindavo aiškią instrukciją, kokios atliekos tinka perdirbimui ir į kuriuos rūšiavimo konteinerius jas reikėtų mesti.

Renginyje taip pat dalyvaus ir kiti aplinkosaugos vertybes išpažįstantys kūrėjai – muzikantai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, dailininkas Rimas Valeikis, fotografė Agnė Gintalaitė, aktoriai Edita Zizaitė ir Jurgis Damaševičius. Menininkai dalinsis savo mintimis apie tai, kas juos skatina rūpintis aplinkosauga ir rūšiuoti atliekas bei papasakos, kaip kasdienybėje jiems patiems sekasi tai daryti.

Susirinkusieji galės savo akimis išvysti, kaip atrodo jau perrūšiuotos ir perdirbimui paruoštos antrinės žaliavos. Pasisemti idėjų, kaip iš pirmo žvilgsnio nenaudingas atliekas paversti originaliais daiktais, padės dizainerės Jurgitos Jakubauskaitės vedamos eko-dirbtuvėlės. Į renginį kviečiamos atvykti ir šeimos su vaikais. Mažiesiems bus skirta teatralizuota edukacinė programa.

Renginyje ketina apsilankyti ir aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, tad smalsiausi rūpimus klausimus galės pateikti jam tiesiogiai.

Renginys vyks Neries krantinėje prie Baltojo tilto (iš VCUP pusės) birželio 28d. (ketvirtadienį), pradžia – 14:30 val.