JAV – vartotojų rojus. Šios šalies piliečiai taip pat po savęs palieka ir daugiausiai atliekų pasaulyje. Didžiausia problema – plastikas.

Kiekvienas amerikietis per metus išmeta vidutiniškai 45 kg gryno plastiko. Dalis, žinoma, perdirbama, bet didesnė dalis vis vien pakliūna į sąvartynus arba atsiduria Ramiajame vandenyne, kur prisideda prie Didžiosios Ramiojo vandenyno šiukšlių salos.

Ameriekietė Beth Terry – moteris, pasiryžusi atsisakyti savo gyvenimo plastike. „Tedx“ konferencijoje ji pristato savo idėją ir atskleidžia, kas ją paskatino iš eilinės vartotojos tapti žaliąja aktyviste.

Ar įmanomas gyvenimas be plastiko? Ir jei įmanoma, ar pakaks vieno žmogaus užsispyrimo, kad išjudintų visus kitus?

LIETUVIŠKI SUBTITRAI: norėdami vaizdo įrašą stebėti su lietuviškai subtitrais, spauskite ant įrašo nuorodą "Youtube". Atsidariusiame lange ant įrašo spauskite "CC", rinkitės "Anglų (nurašyta)". Atsiradus angliškiems subtitrams vėl rinkitės "CC" ir spauskite "Versti antraštes". Išsirinkite lietuvių kalbą.


-Gamtosauga-

Plastikas - viena gausiausių buitinių atliekų. Jis lėtai yra, o irdamas išskiria dirvožemį, požeminį vandenį ir kartais net orą teršiančias medžiagas. Nuo smulkių plastiko detalių žūva ir paukščiai bei kiti gyvūnai. Mažesnis plastiko vartojimas visuomet teigiamai atsiliepia susidarančiam atliekų kiekiui ir nuo kylančiam užterštumui.