Į kauniečių namus keliauja Lietuvos zoologijos sode pasaulį išvydę jaunikliai. Už 1,5 tūkst. litų iš zoologijos sodo galite namo parsivesti guanako patiną. Trys Taivano smailiauodegiai žalčiai įvertinti po 82 litus. Įvairios žuvytės parduodamos po 2–5 litus, skelbia "Kauno diena".

„Parduodame atliekamus gyvūnus – prieauglį. Juk nepaliksi jauniklių veistis su tėvais ar kad kryžmintųsi tarpusavyje“, – kalbėjo sodo vyriausioji biologė Virginija Raudeliūnienė.

Šiuo metu parduodama 10 barzdotojų agamų. Šie ropliai įvertinti po 110 litų, tačiau jie yra vieni labiausiai perkamų gyvūnų.

Pasak V.Raudeliūnienės, žmonės dažniausiai perka įvairius roplius, banguotąsias papūgėles (po 21 litą), šeškus, ožius. Norintieji įsigyti šeškų ir ožių jauniklių turės palaukti, nes jie dar per maži ir juos reikia paauginti.

Vienas šeškiukas įkainotas 103 litais, Kamerūno ožkų jauniklių patelės – po 50, patinėliai – 70, suaugusi ožkos – 90 litų. „Paklausą turi ir vietnamietiškos kiaulytės. Dabar jas esame pakeitę labai panašiomis nykštukinėmis. Išperka ir jas“, – "Kauno dienai" pasakojo V.Raudeliūnienė.

Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyr. specialistas Selemonas Paltanavičius teigė, kad egzotinius gyvūnus perkant iš Zoologijos sodo jiems laikyti namuose jokių specialių leidimų iš ministerijos nereikia.

Pernai brangiausias Lietuvos zoologijos sodo parduotas gyvūnas – kupranugaris. Jį už 7 tūkst. litų įsigijo Lenkijos zoologijos sodas. Užsienio zoologijos sodai labai domisi šiauriniais elniais, kupranugariais, erniais.

Visus Lietuvos zoologijos sodo parduodamus gyvūnus ir jų kainas rasite ČIA

„Iš laukinių kačių su leidimu leidžiama auginti tik vilpišį ir lūšį. Jokių tigrų, liūtų, leopardų ir kitų žmogus neįsigytų net turėdamas milijardą", - yra sakęs Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyr. specialistas Selemonas Paltanavičius.