Penktadienį, sausio 6 d., prasidės Aplinkos ministerijos globojama akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“. Ji šiemet vyks dvylikoje šalies miestų ir miestelių. Gyventojai kviečiami nupuoštas kalėdines eglutes išmesti ne bet kur, o atnešti į specialius akcijos konteinerius. Į šiuos konteinerius negalima mesti kitų atliekų.

Nuo sausio 6 iki 16 dienos Vilniuje, Klaipėdoje, Širvintose, Šilutėje, Neringoje, Kazlų Rūdoje, Vilkaviškyje, Varėnoje, Lazdijuose, Lentvaryje, Trakuose ir Pagėgiuose akcijos lipdukais pažymėti „Ecoservice“ konteineriai stovės prie didžiųjų prekybos centrų, kultūros namų ir kitose gyventojams patogiose vietose. Šių vietų sąrašas bus paskelbtas tinklapyje http://www.ecoservice.lt ir naujienų portale DELFI.

Visos į specialius konteinerius atneštos nupuoštos eglutės bus išvežtos į biokuro gamybos įmonę, kur iš jų bus gaminamas ekologiškas biokuras. Lietuvos šilumos tiekėjai juo šildys gyventojų namus.

Akciją „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ jau šeštus metus organizuoja ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“. Raginimą prasmingai panaudoti eglutes palaiko interneto portalas DELFI.

Kiekvienais metais vis daugiau žmonių prisideda prie šios iniciatyvos. Pernai gyventojai sunešė daugiau kaip 500 kubinių metrų eglučių. Iš jų pagaminta 50 kietmetrių biokuro. Daugiausia eglučių į konteinerius sunešė Vilniaus gyventojai – beveik 300 kubinių metrų.