Oro kondicionieriai, plazminiai televizoriai, viešbučio viduje ir lauke esančios sporto salės, baseinas, galimybė jaukiai bendrauti ir dviejų dešimčių personalo komanda, pasiruošusi padaryti bet ką, kad viešbutyje praleistas laikas neprailgtų. Visa tai siūloma ne žmonėms, o jų augintiniams.

Ypatingas kurortas – tik keturkojams

Pirmasis pasaulyje septynių žvaigždučių viešbutis, skirtas naminių gyvūnų poilsiui atidarytas Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Poilsiavietės vadybininkė Elspeth Moore GRYNAS.lt pasakojo, kad žmonės vis dar galvoja, jog tai viešbutis, kuriame žmonėms leidžiama apsistoti drauge su keturkojais.

„Urban Tails“ gyvūnams skirtos užuovėjos direktorė - Aideen O’Mara, JAE gyvenanti imigrantė iš Airijos. Moteris keturkojų poilsiavietę lygina su ypač turtingiems šių augintinių šeimininkams skirtu viešbučiu „Arabijos burė“ (Burj Al Arab).

Keturkojams skirta poilsiavietė – analogų Dubajuje neturinti naminių gyvūnų priežiūros įstaiga. Be kambarių nuomos ilgesniam laikui, teikiamos ir kitos paslaugos. Gyvūnų šeimininkai kasdien juos gali atvesti į priežiūros namus – „darželį“, arba palikti „apsiuostymo“ stovyklose.

„Suprantame, kad niekada augintiniams neatstosime jų savininkų, tačiau galime jiems suteikti puikias gyvenimo sąlygas ir visavertę gerovę. Užtikriname, kad „Urban Tails“ gyvūnui suteiks viską, kad jis nesijaustų toli nuo savo namų“, - GRYNAS.lt tvirtino poilsiavietės vadybininkė.

Bene vienintelis prieglobstis

Viešbučio direktorė A. O‘Mara teigė norėjusi, kad keturkojai augintiniai – šunys ir katės – galėtų džiaugtis gyvenimu ne tik savininkų namuose, bet ir jiems išvykus. Esą globėjai vasarą bent keletui mėnesių palieka Dubajų ir grįžta į savo tėvynes. Atvykdavę į šį JAE miestą vasarą turtingi poilsiautojai taip pat susidurdavo su dilema, kur palikti savo augintinius. Dabar ši problema išspręsta.
Čia paliktais augintiniais rūpinasi dėmesingas kurorto personalas – net 18 „auklyčių“. Kurorte šunys skatinami tarpusavyje bendrauti, kelis kartus per dieną žaidžia, ir dėl aktyviai praleistos dienos vakarais nejaučia nei nerimo, nei streso.

Manote, kad tai dar viena neturinčių kur dėti pinigų turtuolių užgaida? Galbūt. Tačiau kaip kitaip pasirūpinti augintiniais, jei šie net penkis mėnesius per metus kenčia nepakeliamą daugiau nei 40 laipsnių karštį ir yra priversti tūnoti namie. Gyvūnai neįleidžiami į viešus miesto paplūdimius bei parkus.

Viešbučio savininkės teigimu, Dubajuje, kitaip nei JAV, Australijoje ar daugelyje Europos miestų, šunys beveik neturi kitų galimybių pabendrauti ar pažaisti su kitais „bendraminčiais“, dažniausiai privalo būti vedami už pavadėlio.

JAE naminiams gyvūnams skirtų paslaugų pasirinkimas labai mažas.

Moteris suprato – būtina sukurti tokią oazę, kurioje katės ir šunys galėtų „bendrauti prabangioje aplinkoje“. Kad keturkojai džiaugtųsi, jaustųsi patogiai ir buvo įkurtas „Urban Tails“. Čia paliktais augintiniais rūpinasi dėmesingas kurorto personalas – net 18 „auklyčių“. Kurorte šunys skatinami tarpusavyje bendrauti, kelis kartus per dieną žaidžia ir dėl aktyviai praleistos dienos vakarais nejaučia nei nerimo, nei streso. Čia yra 70 šunims ir 40 katėms skirtų apartamentų.

„Jau sulaukėme daugiau nei 500 keturkojų svečių. Visi jie mums – išskirtiniai. Dalis jų atvežami „Rolls Royce“ automobiliais, dalis atskraidinami privačiais lėktuvais, tačiau manome, kad daugelį su mumis paliktų kačių ir šunų savininkams tiesiog pavyko išgelbėti iš JAE gatvių. Juk augintiniais rūpinamės kiekvieną dieną, kol savininkai dirba arba poilsiauja, o tada juos vėl grąžiname į mylinčias rankas“, - džiaugėsi E. Moore.

Smagios dienos ir ramios naktys

Kiekvienam augintiniui siūlomos paslaugos pagal kiekvieno šuns poreikius ir savininko reikalavimus. Kambariai čia patys įvairiausi – nuo mažosioms veislėms skirtų apartamentų jaunikliams iki išskirtinius poreikius tenkinančių karališkųjų apartamentų. Pastarieji pasižymi papildoma prabanga ir dar didesniu dėmesiu keturkojui.

Kiekviename numeryje gyvūnus džiugina specialiai viešbučiui sukonstruoti žaidimų kampeliai, keliantys mažesnį triukšmą ir mažinantys augintinių stresą. Namų aplinką čia sukuria ir plazminiai televizoriai bei oro kondicionieriai.

Iš bet kurios pasaulio vietos augintinių savininkai visą parą gali stebėti ką veikia jų mylimieji – visame gyvūnų kurorte įtaisytos kameros, leidžiančios stebėti kiekvieną keturkojo žingsnį ir ramų poilsį. Juk smagu matyti gerai nusiteikusį savo keturkojį, įbridusį baseine ar lankstantį po kliūčių ruožą.

Katės taip pat nesijaučia uždarytos narvuose. Kasdien iš kačių kaimelio jos vedamos į lauką, dažniausiai žaidžia po dvi. Katiniškos džiunglės – dar viena rainosioms skirta pramoga.

Pavargusios po gaudynių, jos gali prigulti ant krėslų. Prižiūrėtojai kasdien valo augintinių akis ir ausis. Dažniausiai katės šioje šalyje gyvena ištaiginguose apartamentuose, tad namuose ne kasdien gali karstytis, kur pakliūva. Kurorto džiunglėse joms leidžiama daugiau „sulaukėti“ – laipioti į valias, šokinėti, lakstyti tuneliais. Čia daug žaislų, kurie domina rainąsias ir skatina jas žaisti. Jos žino – grįžusios namo tuo nesidžiaugs... Iki kitos išvykos.

Ramų poilsį keturkojams užtikrina klasikinės muzikos garsai. Jūsų šunelio ar katytės skonis išskirtinis? Ne bėda – atsineškite gyvūno mėgstamą įrašą arba apie tai informuokite besirūpinančius viešbučio darbuotojus.

Iš pramogų ir ramybės oazės keturkojus atsiimantys gyvūnų globėjai taip pat kviečiami užsukti į poilsiavietėje esančią parduotuvę. Juk smagu augintiniui parvežti kokį niekutį.

Geras poilsis kainuoja

„Tai pirmoji mūsų vasara, tačiau viešbutis visą sezoną buvo užimtas, jį gyvūnai pamėgo“, - „Small World News Service“ teigė A. O’Mara, pridurdama, kad savininkų išvežami šunys tiesiog veržiasi atgal.

Nakvynės kainos turtingus augintinių savininkus vargu ar išgąsdintų. Naktis mažesniame kambaryje kainuoja apie 80 litų, didesniam gyvūnui reiktų apartamentų už 100 litų.

Pageidaujantieji didesnės prabangos savo keturkojį gali palikti ir karališkuose apartamentuose. Žinoma, čia kaina didesnė – 270 litų už naktį. Už tai viešnagės metu keturkoju rūpinsis vyresnysis liokajus, pildantis net ir didžiausių gurmanų užgaidas. Gyvūnas iš namų bus išvežtas ir iš kurorto grąžintas specialiu „limuzinu“.

„Žinoma, didžiausia poilsiavietės apgultis būna didžiųjų švenčių metu. Tad savininkai, pageidaujantys, kad jų keturkojais pasirūpintume per valstybines ar religines šventes, Ramadaną, Kalėdas ar Naujuosius metus, vietomis turi pasirūpinti daug anksčiau“, - GRYNAS.lt nurodė „Urban Tails“ vadybininkė.

Plačiau apie tai - poilsiavietės internetiniame puslapyje arba „Facebook“ profilyje.