Prieš išmetant spintelėse susikaupusius produktus ir perkant naujus, pravartu išsiaiškinti, ar išlaidos iš tiesų būtinos. Kai kurie produktai nesugedę gali išsilaikyti dešimtmečius.

Maistas genda, nes jame ima daugintis bakterijos, atsiranda pelėsių, grybų, į produktą išskiriančių savo mitybos atliekas. Tačiau gamtoje egzistuoja konservantai - junginiai, kurie kliudo bakterijoms daugintis.

Sąrašą produktų, kurie gali pergyventi ir patį valgytoją, sudarė „Mother Nature Network“.

Cukrus

Nesvarbu, ar cukrus baltas ar rudas, jis niekuomet nesuges, nes yra netinkama terpė daugintis bakterijoms. Kitas dalykas, jog gali būti nemalonu, jog ilgainiui smulkus cukrus sulimpa į gniutulėlius. Kad jis išliktų šviežias, turėtų būti laikomas orui nepralaidžiame inde ar plastiko maišelyje. Jei rudas cukrus vis dėlto virto akmeniu, jį mažiau nei minutei galima įdėti į mažai įkaitintą mikrobangų krosnelę.

Ryžiai

Balti, laukiniai ar basmati ryžiai - visi laikosi neribotą laiką, todėl nereikia jų išmesti. Išimtis - rudieji ryžiai, nes juose daugiau aliejų, todėl ilgesniam laikui juos patariama laikyti šaldytuve. Atplėšus ryžių pakuotę, toliau juos saugoti reikia orui nepralaidžiame inde arba maišelyje.

Vanilės ekstraktas

Grynas tikros vanilės ekstraktas gali laikytis amžinai. buteliuką reikia sandariai užkimšti po kiekvieno naudojimo ir saugoti jį vėsioje, sausoje vietoje.

Medus

Stiklainis medaus gali laikytis amžinai. Jis gali sukristi grūdeliais ar pakeisti spalvą, tačiau tebebus saugus valgyti - nes nuo sugedimo jį saugo antibakterinės cukraus savybės. Padėti medui išlaikyti savo šviežumą galima laikant jį vėsioje vietoje, o grūdelius sunaikinti padeda indas šilto vandens, į kurį įmerktą stiklainį reikia pamaišyti.

Druska

Nesvarbu, ar tai paprasta stalo, ar jūros druska, ji niekada nesuges, jei bus švariai laikoma. Tai daryti reikia vėsioje, sausoje vietoje.

Klevų sirupas

Blyneliams ir vafliams gardinti naudojamas klevų sirupas neges niekada, jei bus laikomas šaldytuve arba šaldiklyje.

„Šaldiklis yra puiki priemonė, padedanti taupyti, nes yra vos keli produktai, kuriuos užšaldyti sunku“, - rašo „Mother Nature Network“.