Kada reikia gultis miegoti, kad ryte keltis būtų lengva ir nebaigtų sapnuoti sapnų nepertrauktų žadintuvo signalas? Kiek miego reikia organizmui, kad nesulėtėtų medžiagų apykaita ir neapimtų apatija?

Specialistų teigimu, išmokti apsieiti be žadintuvo nėra labai sunku.

1. Nustatykite, kokiu laiku turite atsibusti tipinę savo gyvenimo dieną;

2. Atgaline tvarka suskaičiuokite penkis po 90 minučių trunkančius miego ciklus, kitaip - 7,5 valandos. Vienas miego ciklas trunka apie pusantros valandos ir vidutinis žmogus per naktį jų patiria būtent penkis;

3. Nustatykite žadintuvą taip, kad jis jums primintų, jog jau laikas į lovą (bet nepamirškite iš naujo jį nustatyti rytui);

4. Jei trys dienos po to, kai gulsitės savo nusistatytu laiku, nubusite iki 10 minučių anksčiau, nei suskambės žadintuvas, vadinasi, radote idealų laiką, kada vakarais turite keliauti į lovą.

5. Jei taip nenutiks ir iš miego ir vėliau galės pabudinti tik žadintuvas, tada kas kiekvienas tris dienas patariama gultis po 15 minučių anksčiau. Nubudimas prieš pat rytinio žadintuvo signalą reiškia, kad rastas idealus miego laikas.

Pavyzdžiui:

Jei kas rytą reikia atsibusti 6 val. 30 min., tuomet gultis reikia 23 val., o tai, jog atėjo laikas keliauti į lovą, primenantį žadintuvo signalą nusistatykite kiek ankstesniam laikui, kad spėtumėte išsivalyti dantis ir pan.

„The Huffington Post“ rašo, jog pakankamai miego padeda išlaikyti organizmo pusiausvyrą, palaikyti spartesnę medžiagų apykaitą, todėl režimo būtina laikytis ne tik vaikams, kuriuos į lovą vakarais veja tėvai, bet ir suaugusiesiems.