Žuvo zoologijos sodo gyvūnai

Keli šimtai zoologijos sodo gyvūnų, kaip manoma, žuvo sugadinus Kachovkos užtvanką pietų Ukrainoje, antradienį pranešė zoologijos sodo savininkė, rašo ELTA.

„Olena Navrozka, kuriai priklauso zoologijos sodas Nova Kachovkoje, mano, kad tikriausiai žuvo visi maždaug 300 gyvūnų, įskaitant beždžiones, asilus ir ponius. Taip ji sakė laikraščiui „Ukrainska pravda“. Ji teigė, kad praėjusiais metais Nova Kachovką užėmę Rusijos kariai neleido evakuoti gyvūnų.

Kitose vietose gyvūnai taip pat nukentėjo nuo potvynio po to, kai anksti ryte buvo susprogdinta užtvanka. Pavyzdžiui, internete paskelbtame vaizdo įraše užfiksuotos gulbės užtvindytoje aikštėje priešais vietos rotušę. Kitoje Ukrainos policijos paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pareigūnas iš vandens gelbsti šunį.“

ELTA teigimu, Ukrainos vidaus reikalų ministerija tviteryje parašė, kad per evakuaciją palikti naminiai gyvūnai neturėtų būti pririšti ar uždaryti narvuose, kad turėtų daugiau galimybių išgyventi.

Dar kitose antradienį paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti iš vandens išgelbėtas elniukas, bebrai užtvindytose Chersono gatvėse ir žmonės, gelbstintys karves nuo kylančio vandens.

Vaizdai liūdina

„Kachovkoje pastebėti bebrai. Toje vietovėje bebrų yra daug, jų buveinės sunaikintos. Gyvūnai taip pat nukentėjo nuo ekologinės katastrofos, kurią Rusija sukėlė susprogdindama Kachovkos hidroelektrinę“, – „Twitter“ rašė Anton Gerashchenko.


Kitame savo įraše jis dalijosi vaizdais, kaip atrodo iš vandens išgelbėtas elnias.

„Antonivkos kaime netoli Chersono iš vandens buvo išgelbėtas elnias. Įsivaizduokite, kaip turi būti išsigandę gyvūnai“, – rašė jis.


Kituose vaizdo įrašuose matyti, kaip gelbėjami ir naminiai gyvūnai. Igor Sushko pasidalijo įrašu apie išgelbėtą kačiuką, kuris bandė išlipti iš vandens ir kabinosi į akmeninę sieną.


Ukrainos policininkams teko gelbėti šunį, kuris buvo pririštas ir negalėjo ištrūkti iš apsemtos teritorijos. Vanduo jau siekė gyvūno kaklą.

Gyvūnai Stopkadras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)