Nuotraukoje – juodieji strazdai. Strazdai mėgsta įsikurti arti namų, ne tik parkuose, miškuose. Ypač juodieji strazdai. Pastaraisiais metais pastebima, kad jie nevengia gyventi miesto aplinkoje. Juodasis strazdas yra labai gražiai giedantis paukštis. Jo giesmė net naudojama filmų garso takeliuose bei reklamose.

Strazdo patinas yra juodos spalvos, turi ryškiai geltonai oranžinį snapą, patelė – ruda. Strazdų jaunikliai iš kitų paukščių išsiskiria tuo, kad jie ilgiau nemoka skraidyti, daugiau šokinėja ir gana anksti iššoka iš lizdo.

Juodųjų strazdų jaunikliai Daivos nuotr.

Žmonėms reikėtų žinoti, kad pamačius pievose šokinėjantį strazdo jauniklį, nereikia jo imti iš gamtos, nes juos prižiūri tėvai. Geriausia jauniklį palikti ramybėje, o jei jam kyla pavojus – pakylėti kur aukščiau, pavyzdžiui, ant krūmų. Gyventojai paukščių jauniklių vedimo metu savo kates (jos yra plėšrūnės ir sumedžioja daug sparnuočių) turėtų vedžioti lauke su pavadėliu.

Juodasis strazdas

Juodasis strazdas Lietuvoje yra gana dažnas paukštis, kai kurie individai lieka ir žiemoti. Mieste taip pat galima pamatyti ir smilginį strazdą, tačiau jis savo išvaizda visiškai skiriasi nuo juodojo.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją