„Mūsų kolega aplinkosaugininkas Arūnas Trapikas iš Miškų kontrolės departamento Vilniaus skyriaus užfiksavo šią Švenčionių rajono girių tankumynų slapukę. Šių plėšrūnų rūšis saugoma ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašyta nuo 2000 metų. Kas ši gražuolė?“, – klausė Aplinkos apsaugos departamentas, pasidalijęs lūšies nuotrauka.

A. Trapikas pasakojo, kad lūšį pastebėjo vykdydamas tarnybinę užduotį. Gyvūnas ilsėjosi ant miško takelio, kuriuo jis vyko automobiliu.

„Važiavau miško keliuku šalia ežeriuko, lūšis tiesiog gulėjo ir šildėsi saulėje. Aš sustojau. Ji iš karto nenuėjo. Kelias sekundes žiūrėjo į mane, o po to ramiai pasitraukė. Pakilo į tokį šlaitelį ir kadangi aš dar niekur nenuvažiavau, pradėjo mane stebėti. Lūšis natūralių priešų gamtoje neturi, matyt todėl ir neišsigando. Miškuose jos mus mato turbūt dažniau nei mes jas“, – pasakojo jis.

Tokį gyvūną Vilniaus miškų kontrolės skyriaus vyresniajam specialistui gyvai teko sutikti pirmą kartą. Nors miškuose jis dirba jau apie 25 metus anksčiau matė tik šių gyvūnų pėdsakų.

Kol lūšis ramiai lindėjo tarp miško krūmų, A. Trapikui pavyko padaryti keletą kadrų ir įamžinti šį ypatingą gyvūną.

„Lūšis kelias minutes mane stebėjo. Iš mašinos nelipau, kad nenubaidyčiau. Fotografavau pro langą. Vėliau ji visiškai ramiai be jokios baimės atsistojo ir nuėjo savo keliais“, – pridūrė jis.

A. Trapikas sako, kad jei gyvūnas nebūtų gulėjęs ant keliuko, o lindėtų kur nors miško tankmėje, jo greičiausiai nebūtų pastebėjęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją