Tarnyba pranešė, kad rudasis lokys pasirodė Šalčininkų rajone ir kelis kilometrus ėjo pagal sienos prieigas.

„Neseniai įstatymu buvo įteisintas VSAT rėmėjų institutas. Šiuo metu rengiamasi jų atrankoms ir priėmimui talkinti VSAT pareigūnams. Vis dėlto pasieniečiams nieko nepranešęs pirmas toks savanoris jau patruliavo Šalčininkų rajone, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje.

Palei pasienyje su Baltarusija įrengtą fizinį barjerą jis beveik 3 kilometrus tikrino sienos prieigas nuo Kurmelionių kaimo iki Jankūnų kaimo apylinkių. Pažeidimų šioje atkarpoje saviveikla užsiėmęs rėmėjas nenustatė, įtartinų asmenų nesulaikė“, – juokavo VSAT.

Manoma, kad rudieji lokiai Lietuvoje negyvena, kartais į šalį atklysta iš kaimyninių valstybių – Latvijos ir Baltarusijos. Tiesa, pastaruoju metu vis pasigirsta kalbų, kad viena meška jau galbūt ir žiemojo Lietuvoje. Sutikus šį gyvūną siūloma nepanikuoti ir ramiai pasišalinti iš teritorijos.

Grynas.lt anksčiau rašė, kad rudasis lokys arba meška yra lokinių šeimos žinduoliai, dažniausi porūšiai yra Eurazijos rudasis lokys ir grizlis, gyvenantys Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje. Kaip ir kiti lokinių šeimos nariai, rudieji lokiai pasižymi tvirtu kūno sudėjimu. Jie sveria nuo 130 iki 700 kg (tai priklauso nuo porūšio: kai kurių porūšių atstovai sveria tik 70 kg, o štai sunkiausių rudųjų lokių porūšio, Kadjako lokių, patinai dažnai išauga iki 780 kg).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)