Kol tikrųjų šeimininkų nėra, sodyboje verda visai kitoks gyvenimas. Įrengtos vaizdo kameros leido užfiksuoti daugybę čia besilankančių ir net gyvenančių žvėrių.

Visai neseniai barsukai, kurie žiemą lankydavosi malkinėje ir iš jos gvelbdavo šieną, nusprendė išsikasti urvą po namo pamatais ir ten apsigyventi. Regis, namai jiems labai patinka. Vis dėlto įpročių jie nepakeitė: kaip yra įpratę toliau vagiliauja iš malkinės ir viską tempiasi į naują urvą.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip barsukas malkinėje smaguriauja ten paliktais obuoliais, tačiau netrukus pastebi filmavimo kamerą ir nusprendžia įsiamžinti iš arčiau. Vėliau malkinėje rastus obuolius gyvūnai susitempia prie urvo. Tiesa, šįkart vaisius jie paliko urvo prieangyje ir, matyt, pamiršo. Ryte jų jau nerado – vaišes nušvilpė lapė. Susirinko obuolius po vieną, o barsukai nė nepastebėjo.

Pirmaisiais vaizdo įrašais su barsukais Kristina pasidalijo tuomet, kai per pusiaužiemį visi ieškojo šių gyvūnų pėdsakų ir bandė spėti, koks pavasaris laukia. Tuomet keli jų jau siaubė jos malkinę: vogė šieną, kramsnojo paliktas vaišes ir žymėjosi savo teritoriją. Vėliau moteris paviešino ir daugiau įdomių vaizdo įrašų apie jos sodybą lankančius gyvūnus. Paaiškėjo, kad čia pasirodo lapės, pelės, paukščiai, briedžiai, o štai barsukai jau ir apsigyveno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją